ISJ Gorj returnează peste 50 miliarde lei vechi bugetului de stat

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a returnat bugetului de stat pe parcursul acestui an 52 miliarde lei vechi din fondul de salarii. Din această sumă 29 de miliarde au fost returnate doar la nivelul municipiului Târgu Jiu. Acest lucru, care a stârnit supărarea liderilor de sindicat din județul Gorj, reiese dintr-o situație întocmită de Trezoreria Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj.

În timp de dascălii umblă prin instanță să își recâștige drepturile salariale restante, IȘJ Gorj returnează bugetului de stat zeci de miliarde lei. Dintr-o situație întocmită de Finanțele Publice Gorj reiese că la nivelul județului, în anul 2011 au fost întoarse către buget 52 miliarde lei vechi din fondul de salarii, cea mai mare sumă, de 29 miliarde, provenind din Târgu Jiu. Situația i-a revoltat pe sindicaliștii din învățământul gorjean, care spun că la nivelul județului Gorj au fost comasate clase și școli, iar acești bani au rămas nefolosiți, acum trebuind să se întoarcă de unde au venit. ”Inspectoratul Școlar a returnat la bugetul de stat 52 miliarde lei din fondul de salarii. Au fost comasate școli și clase, desființate posturi sau grupe numeroase la grădiniță. Cu toate acestea au rezultat niște bani care vor fi returnați la buget și din care nu s-au achitat restanțele salariale”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului din Învățământ, filiala Gorj. Mai mult decât atât, și la ora aceasta există posturi blocate în școli care nu dispun de fochiști sau de femeie de serviciu.

La toate acestea Justin Paralescu, inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, spune că în județ toți profesorii și-au luat salariile la timp și integral. ”Este vorba de bani care pot fi redistribuiți la alte localități. Toți profesorii și-au luat banii la timp și la termen. De asemenea, acest lucru mai înseamnă că la nivelul județului Gorj rețeaua școlară este calibrată în mod eficient”, menționează Justin Paralescu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: