Berescu atacă decizia de concediere din CEO

Fostul conducător de formaţie de lucru de la Complexul Energetic Oltenia, Constantin Berescu, dat afară pentru că nu a fost cu anii la serviciu, dar era pontat, va contesta în instanţă decizia de concediere. Berescu a stat şi o noapte după gratii fiind acuzat de înşelăciune, el primind timp de doi ani salariu, dar se ducea la muncă din când în când. În acelaşi dosar este anchetat şi inginerul Stelian Vintilă, şi el dat afară din CEO. Despre acest caz, directorul de la Cariera Roşiuţa, Ion Ghiga, a declarat la vremea respectivă că habar nu are. 

Constantin Berescu este cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune. Corpul de Control al CE Oltenia a descoperit că acesta a încasat suma de 117.000 de lei în perioada 2012-2014, dar că nu a muncit pentru aceşti bani. Cazul a ajuns pe masa poliţiştilor care i-au reţinut pe Berescu şi pe şeful lui, inginerul Stelian Vintilă.  Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, a declarat atunci că Berescu este vinovat de prejudicierea carierei Roşiuţa cu 117.000 de lei, banii reprezentând drepturi salariale nemeritate, în perioada 2012-2014, atâta timp cât era pontat ca fiind la serviciu în fiecare zi, dar el nu trecea pe la locul de muncă.

Constantin Berescu a declarat pentru Pandurul că va contesta decizia de concediere. El susţine că are argumente pentru a opri concedierea sa din unitate. Asta deşi există un raport al Corpului de Control şi o anchetă a poliţiei în desfăşurare. „Cine îmi ponta oamenii, cine le dădea de lucru? Lumea vorbeşte...Vă daţi seama că am semnături în fiecare zi, la intrare, la ieşire“, a declarat acesta. Fostul conducător de formaţie susţine că a fost în fiecare zi la serviciu. „Mi-au desfăcut contractul de muncă cu data de 15 septembrie, nu am contestat încă, dar acum o să o fac. Am la dispoziţie 30 de zile. Mi-au desfăcut contractul pentru reţinerea pentru 24 de ore şi că nu am fost la serviciu. Eu cred că pot să aduc alte argumente, pentru că altfel nu mai făceam acţiune“, a declarat Berescu. Acum, Berescu se ocupă de afacerea sa agricolă din Mehedinţi. Berescu a mai spus că recent a obţinut permisiunea procurorilor să părăsească judeţul pentru că a trebuit să meargă la Mehedinţi.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: