ISU Gorj: 72 de şcoli n-au autorizaţie de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj anunţă că la nivelul judeţului sunt unităţi de învăţământ care nu au în acest moment autorizaţie de securitate la incendiu. Cele 72 de şcoli au scăpat însă de sancţiunile legii, pentru că au depus în termen documentaţia în vederea eliberării autorizaţiei. „Până în prezent şi-au obţinut autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 56 de unităţi, 72 fiind în curs de autorizare, termenul de prorogare fiind 30 septembrie, însă ele având depusă documentaţia, până la sfârşitul anului nu sunt pasibile de sancţiuni”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Reprezentanţii ISU Gorj au mai precizat că din cele peste 500 de unităţi de învăţământ, doar 128 necesită în prezent autorizaţie de securitate la incendiu, numărul acestora putând varia în funcţie de modernizările sau lucrările care au loc la o şcoală sau alta. „În ceea ce priveşte autorizarea şcolilor, suntem pe un drum foarte bun”, au conchis reprezentanţii ISU Gorj.

Totodată, ISU Gorj anunţă că nu percepe taxe pentru emiterea avizelor şi autorizaţiilor de incendiu. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nu promovează, nu susţine foşti angajai ai instituţiei trecuţi în rezervă, pensionaţi şi care au firme şi care desfăşoară activităţi de întocmire a documentaţilor de proiectare. Noi nu percepem niciun fel de taxe şi toate avizeze se eliberează în mod gratuit”, a declarat Augustin Malacu, şeful ISU Gorj.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: