ITM Gorj, controale la firmele de construcții

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj verifică în această perioadă firmele de construcții, atât pentru depistarea celor care muncesc fără forme legale, cât și din punct de vedere al respectării normelor de securitate în muncă.

“Controalele care se efectuează, în această perioadă, în domeniul construcţiilor, fac parte dintr-o campanie naţională iniţiată de către Inspecţia Muncii, au loc pe raza întegului judeţ şi nu vizează doar depistarea muncii fără forme legale de angajare, ci orice abatere de la legislaţia muncii şi de la normele de securitate şi sănătate în muncă. Sunt verificate şantiere din domeniul public, cât şi privat, fără excepţie, iar lucrările de utilitate publică nu sunt afectate de către intervenţia inspectorilor de muncă. În nici unul dintre controalele care au avut loc, până în prezent, pe domeniul public, muncitorii nu au întrerupt lucru, completarea fişelor de identificare făcându-se pe rând de către cei prezenţi”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Precizarea vine după ce primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, s-a declarat dezamăgit de modul în care au acționat cei de la ITM exact când au fost demarate lucrările de asfaltare: “Din păcate, anumite instituții ale statului, după ce că ne-a ținut vremea foarte mult pe loc, când să turnăm asfaltul, firma respectivă a avut un control din partea unei instituții a statului care nu știu cum a reușit să ajungă tocmai la Cărbunești în acel moment. Eu cred că o firmă care are contract cu Compania Națională de Drumuri Naționale nu își permite să țină angajați la negru”.

Birău a explicat că inspectorii ITM ar fi putut verifica muncitorii din șantier și fără să-i oprească din lucru, dar Romanescu susține că nici nu s-a întâmplat asta. (R.S.)

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: