Jandarm gorjean, medaliat după o misiune în Afganistan

Un jandarm gorjean a primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”, alături de alţi români, de la ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, în urma misiunii din Afganistan. Ieri, Dragoş Popescu, jandarmul medaliat la Bucureşti, a sărbătorit cu toţi colegii întoarcerea acasă.

„La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, a avut loc o întâlnire emoţionantă între jandarmi, prilejuită de întoarcerea colegului nostru, locotenentul Dragoş Popescu din misiunea de instruire din Afganistan“, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Dragoş Popescu a făcut parte din contingentul format din 76 de jandarmi aflat într-o misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan în perioada mai-noiembrie 2012.

Jandarmul gorjean Dragoş Popescu este absolvent al Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, este comandant de grupă la Detaşamentul Mobil şi a participat la prima sa misiune internaţională, în Centrul de Pregătire Kandahar, unde a executat activităţi de mentorat pentru instructorii afgani.

Jandarmii au fost răsplătiţi pentru curajul lor de către Ministerul Administraţiei şi Internelor. În cadrul unei ceremonii de medaliere a jandarmilor din Afganistan, 29 de ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Toţi cei 76 de jandarmi ai contingentului au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

În schimb, ministrul Mircea Duşa a primit Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale care desfăşoară misiuni în Afganistan.

CURAJ

Opt gorjeni au participat, până acum, la misiunea de instruire a poliţiei afgane desfăşurată de NATO în Afganistan.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: