Jandarm recompensat moral pentru returnarea a 50.000 de euro

Un jandarm din Târgu Jiu a fost recompensat „moral” şi cu mulţumiri de către superiorii săi, după ce a găsit o servietă în care se aflau circa 50.000 de euro şi actele unei firme, pe care le-a restituit integral păgubitului. Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, col Florin Popescu afirmă că instituţia nu are alte posibilităţi, regulamentele militare prevăzând „recompensa morală” pentru astfel de situaţii.

Jandarmul Aurel Trăiastaru spune că nu a fost tentat de suma mare de bani pe care a ţinut-o în mână, fiindu-i suficiente mulţumirile pe care le-a primit pentru gestul său. Acesta a găsit lângă maşina sa, în parcarea blocului în care locuieşte, la Târgu Jiu, o plasă cu documentele unei firme şi o servietă în care a aflat ulterior că se afla o sumă mare de bani. „În parcare era întuneric şi am urcat în casă să văd ce se află în pungă. Între timp, a revenit cel care uitase acolo şi punga şi servieta Diplomat, l-am întrebat dacă pierduse ceva şi şi-a recunoscut obiectele în mâinile mele. Mi-a spus că în plasa în care apucasem şi eu să mă uit se află actele unei firme, iar în servietă este o sumă mai mare de bani. I le-am returnat pe loc, mi-a mulţumit şi a plecat, explicându-mi că avea foarte multă treabă”, afirmă Trăistaru.

Jandarmul menţionează că bărbatul care a pierdut plasa şi servieta cu bani vorbea la telefon în momentul în care s-a urcat în autoturism şi a plecat din parcare, plasa şi servieta lăsându-le lângă autoturism. Lipsa acestora a observat-o după câteva minute, cel mai probabil când a şi luat decizia de a reveni în parcarea din care plecase. Bărbatul care a pierdut plasa şi servieta a trimit ulterior Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj o scrisoare de mulţumire şi de apreciere faţă de gestul lui Aurel Trăistaru. Jandarmul lucrează de peste un deceniu în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, el menţionând că nu are nicio remuşcare în privinţa banilor restituiţi.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: