Au venit în Gorj să buzunărească bătrânii

Patru persoane din judeţele Olt şi Argeş au venit să-i buzunărească pe gorjeni. Suspecţii acţionau în zonele aglomerate, iar ţintele lor erau bătrânii. Cei patru au fost depistaţi, iar instanţa a decis ca trei dintre hoţi să stea în arest 20 de zile, iar altul 29 de zile pentru furt calificat.

Cei patru suspecţi, trei din judeţul Olt şi unul din Argeş, au vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani. Ei acţionau în grup şi erau specializaţi în furturi din genţi şi buzunare. Mergeau în locuri aglomerate şi după ce le atrăgeau atenţia bătrânilor, le furau din buzunare şi din genţi.

femeie în vârstă de 56 ani a fost cea care a sesizat poliţia, că în timp ce aştepta la rând pentru a intra într-un cabinet la un control medical, persoane necunoscute i-au sustras un portmoneul cu suma de 230 lei. Acesta nu a fost un caz singular, pentru că mai mulţi bătrâni fost buzunăriţi. „Eu m-am dus la o farmacie din zona Turn să-i cumpăr soţiei medicamente. Aveam la mine 45 de lei în buzunar la spate. Au venit trei bărbaţi pe lângă mine şi s-au cam îmbrâncit să-mi atragă atenţia, dar nu au reuşit să mă facă. Apoi a venit o femeie şi m-a furat. Nu mă aşteptam să se întâmpla asta, pentru că numai prin mijloacele de transport în comun se întâmplă din astea nu şi în farmacie. Am auzit că i-au prins acum”, a spus un alt bătrân.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au depistat în zona Gării şi i-au reţinut pentru 24 de ore. „Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au destructurat un grup infracţional specializat în furturi din genţi şi buzunare. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că în perioada septembrie 2010 - februarie 2011 aceştia au comis nu mai puţin de şase furturi din genţi şi buzunare“, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Ieri cei patru suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. „Suntem suspecţi de furt, dar noi nu am furat absolut nimic. Eu am intrat într-o farmacie să cumpăr două tampoane, dar nu am furat nimic. Nu ştiu ce au avut cu mine”, a spus o suspectă.

Chiar dacă nu sunt din Gorj suspecţi au avut şi susţinători, care au venit să le spună că au angajat avocaţi.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: