Un TIR cu bere s-a răsturnat în şanţ

Un TIR care transporta 22 de tone de bere s-a răsturnat ieri în dreptul localităţii Sărdăneşti, sat Plopşoru. Maşina a derapat încercând să evite un copil. Şoferul acuză autorităţile că nu au dat cu materiale antiderapante pe drum. Zeci de navete de bere s-au împrăştiat pe şosea.

Gheorghe Niţulescu venea cu maşina încărcată cu bere de la Craiova şi dorea să ajungă la Târgu Jiu. După ce a trecut de Filiaşi, a constatat că drumul este „oglindă”, deoarece autorităţile din Gorj nu au dat nici măcar cu un gram de nisip. Deşi nu avea viteză, a derapat încercând să evite un copil. „Nu au dat cu un gram de nisip de la Filiaşi până aici. Nu aveam vizează, mergeam cu 40 la oră, dar mi-a sărit un copil în faţă şi a trebuit să îl evit”, a spus şoferul.

Poliţia nu este de aceeaşi părere, astfel că l-a amendat pe Niţulescu pentru viteză. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că şoferul conducea un autotractor cu semiremorca pe DE 79 Sărdăneşti, din direcţia Craiova în direcţia Tg-Jiu. La un moment dat, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă pe partea stângă în direcţia de mers şi după ce autotractorul condus s-a răsturnat, a intrat în coliziune cu un gard din plăci de beton pe care l-a distrus pe o lungime de aproximativ 10 metri. Accidentul de circulaţie s-a soldat doar cu pagube materiale. Întrucât s-a constatat că şoferul nu a respectat prevederile art. 101, alin. 1, pct. 9 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu amendă în cuantum de 402 lei”, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Pompierii, pregătiţi să intervină

Localnicii s-au speriat din cauza izbiturii şi s-au minunat când au văzut atâta bere pe şosea. Elena Văduva, localnică, a povestit cum s-a speriat de trosnitură. Aceasta a confirmat că un copil se dădea pe gheaţă.

La faţa locului au ajuns şi pompierii din Turceni. Aceştia au dorit să prevină un incendiu care s-ar fi putut produce după ce zeci de litri de motorină s-au scurs pe asfalt. În cele din urmă au făcut deplasarea degeaba.

Abia după producerea accidentului, au apărut şi utilajele de deszăpezire. Prea târziu pentru şoferul maşinii cu bere, căruia nu i-a mai rămas decât să aştepte o macara să îl scoată din şanţ.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: