Jandarmii au evacuat huliganii din stadionul de la Târgu Jiu - simulare

Pregătirea meciului de inaugurare a stadionului din Târgu Jiu a presupus şi o pregătire prealabilă a forţelor de ordine care vor fi prezente la meci pentru orice situaţie nedorită. Jandarmeria a adus miercuri la stadion şi un număr mare de figuranţi care să fie scoşi din stadion după ce au simultat un comportament recalcitrant.

Programul de pregătire a forţelor de ordine pentru meciurile de inaugurare a stadionului din Târgu Jiu a inclus un număr mare de reprezentanţi ai forţelor de ordine, care vor avea atribuţii specifice în ziua  meciului oficial dintre Pandurii şi U Cluj.

Jandarmii prezenţi la acţiune au simulat o confruntare deschisă cu huliganii pe care să îi evacueze din stadion. Exercițiul a fost organizat în colaborare cu Gruparea Mobilă „Frații Buzești”, din  Craiova, grupare care va deplasa efective la Târgu Jiu şi la meciul de vineri.

Miercuri, la ora prânzului, s-au putut auzi din interiorul stadionului suporteri turbulenţi, pocnituri de petarde şi huiduieli la adresa forţelor de ordine, elemente specifice pentru meciurile de fotbal cu grad mare de risc. Toate acestea nu erau însă decât simulări ale persoanelor aduse să facă figuraţie în tribunele stadionului, pentru ca jandarmii să fie pregătiţi să reacţioneze în cazul unor evenimente reale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan, a precizat în ce a constat simularea, menţionând că astfel de exerciții vor avea loc periodic pe stadionul din Târgu Jiu: „Situaţiile simulate cu această ocazie au fost măsurile de ordine luate cu ocazia desfăşurării unui meci de fotbal cu grad ridicat de risc şi au constat în extragerea unor persoane turbulente din stadion şi evacuarea în totalitate a unei tribune pline cu suporteri. Pentru apropiata inaugurare a stadionului nu sunt informaţii că ar veni astfel de suporteri turbulenţi, dar noi ne antrenăm pentru siguranţa spectatorilor în permanenţă. Astfel de exerciţii au mai avut loc şi vor mai avea loc  în continuare pentru antrenarea efectivelor necesare pentru asigurarea măsurilor de ordine cu prilejul unui meci de fotbal. Noi ne dorim ca în Târgu Jiu să nu avem nici un fel de eveniment nedorit”.

Pandurii Târgu Jiu nu a mai avut nevoie de astfel de simulări de la demolarea vechiului stadion, terenul sintetic având o capacitate redusă şi nefiind nevoie de astfel de măsuri de ordine şi siguranţă de mare amploare.

Vizualizări: 913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: