Trufi-turism dezvoltat într-o comună din Gorj

Trufi-turismul va fi dezvoltat în comuna gorjeană Peștișani. Deja s-au purtat discuții cu mai mulți căutători de trufe din Spania, care vor veni în Gorj pentru a-și găsi singuri trufele. În felul acesta va fi promovată comuna Peștișani.

Sezonul de recoltare a trufelor este în lunile octombrie-noiembrie. În comuna Peștișani există un localnic, mutat de curând în localitate, care a concesionat pădurea din zonă pentru colectarea trufelor. ”Sezonul este toamna, atunci se trage puternic. În zonă este un trufar care a concesionat pădure de la Romsilva cu 100.000 de euro, a mai concesionat și de la asociațiile care au pădure în zonă. Din discuțiile purtate cu respectivul, italienii erau cei care veneau frecvent și cumpărau trufe din Peștișani la prețuri foarte mici și le vindeau apoi în țara lor la supra-preț. În plus, ei au un festival al trufelor și îl făceau cu trufe de la Peștișani”, a precizat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

Italienii aveau și o metodă a lor prin care reușeau să negocieze un preț bun. ”Italienii spuneau că se strică trufele și de aceea le puteau lua la preț mic. Omul le dădea de teamă să nu le piardă. Acum lucrurile stau altfel. Își face o linie de conservare a trufelor ca să nu se strice și să nu fie constrâns să le dea. În felul acesta le poate vinde și în extrasezon”, a mai spus primarul din Peștișani.

Odată cu dezvoltarea trufi-turismului la Peștișani, italienii vor fi înlocuiți cu spanioli. ”S-au purtat discuții cu spaniolii care vor să ia trufe din Peștișani. Din ce am înțeles, aici este un alt soi. Aceștia vin, își caută singuri trufele, le scot cu mâna lor și apoi le cumpără de la cel care are pădurea concesionată. În felul acesta sunt excluși italienii care au profitat ani de zile”, a mai spus Cosmin Pigui.

Gorjeanul care va dezvolta trufi-turismul s-a mutat în Peștișani, acolo unde a concesionat pădure și și-a construit o locuință.

Vizualizări: 4,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: