Jianu explică de ce s-au reînființat UMC-urile

Mineritul din Gorj se tot reorganizează de ani buni și ba sunt desființate exploatările miniere de carieră (EMC-urile), ba sunt reînființate.

La ultima reorganizare au fost reînființate sub denumirea de Unități Miniere de Carieră. Gigel Jianu, recent intrat în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a explicat motivul. “În cadrul fiecărei UMC sunt unități viabile și unități care urmează să își restrângă activitatea. Fiecare dintre aceste UMC are unități care își vor restrânge activitatea. Odată cu restrângerea activității de producție se redimensionează personalul”, a spus Jianu la Tele 3.

CE Oltenia a unit carierele care vor intra în conservare sau care vor fi închise cu cele care rămân, pentru a putea muta mai ușor oamenii dintr-o parte în alta.

Astfel, carierele Jilț Sud și Jilț Nord au devenit UMC Jilț, sub conducerea lui Doru Dancău. Jilț Sud va intra în conservare în 2026.

Carierele Roșia și Peșteana au devenit UMC Roșia-Peșteana, șef fiind numit Cosmin Trufelea. Cariera Peșteana este prevăzută pentru închidere în 2022.

Carierele Roșiuța și Lupoaia au format UMC Motru, șef peste noua structură fiind Constantin David. Lupoaia va fi închisă în 2025.

De asemenea, carierele Tismana și Pinoasa au format UMC Rovinari, sub conducerea lui Ion Borugă. Tismana va fi în conservare din 2026.

Vizualizări: 5,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: