Sindicalist CE Oltenia: Anumite subunități sunt păstrate pentru sinecuri

Unul dintre sindicaliștii din CE Oltenia critică faptul că anumite unități din cadrul companiei, deși nu produc bani pentru colosul energetic, sunt ținute cam degeaba. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că un exemplu clar ar fi Termocentrala Chișcani.

Tomescu mai declară faptul că aceste unități sunt ținute doar pentru sinecuri sau pentru impozitele la primării. ”Ar cam fi timpul să nu mai țină subunități doar pentru sinecuri, că au acolo 3-4 posturi de directori sau nu știu ce firme cu utilaje. Dacă ții o astfel de subunitate care nu produce nimic, nu este tocmai bine. De exemplu, Termocentrala Chișcani din 2012 nu a produs nimic. Dacă stăm să adunăm, în cei 9 ani la cât plătește compania, sunt sume uriașe. De ce să le ținem? Doar de dragul de a încasa bani primăriile și pentru sinecuri”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul a mai afirmat faptul că nu i se pare tocmai bine ca planul de restructurare a CE Oltenia să prevadă închiderea  grupului 4 de la Rovinari, iar Chișcani să fie păstrată. ”Și-au asumat pe acest program de restructurare că vor închide grupul 4 de la Rovinari, unul dintre cele mai mari și performante grupuri din România. Nu aflăm dacă Chișcani va mai rămâne până la sfârșitul vieții al CEO. Nu ne vom simți noi neîndreptățiți că țin grupul ala de la Chișcani? Cel de la Rovinari ți-a adus miliarde de lei în bugetul companiei. Sunt lucruri pe care trebuie să le spunem”, a mai declarat Tomescu.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat recent că termocentrala dela Chișcani este pregătită pentru vânzare, aspect prevăzut în planul de restructurare trimis pentru avizare la Comisia Europeană.

Vizualizări: 3,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: