Iovan: Cum cheltuie bani pe toate prostiile, ar putea plăti contribuțiile

Pensiile minerilor și energeticienilor care vor pleca din CE Oltenia după aprobarea legii privind reducerea vârstei de pensionare par să fie din ce în ce mai discutate în spațiul public. Sindicaliștii din cadrul companiei energetice cer bani mai mulți pentru salariați.

Mai exact, oamenii cer ca pensiile să fie majorate conform condițiilor speciale de muncă. Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, spune că vor avea loc mai multe discuții și demersuri la București, imediat după ce vor apărea normele de aplicare a legii de pensionare.

”Noi am militat tot timpul să fie așa. Am avut demersuri și la Oficiul de Discriminare. Cine nu ar vrea să aibă pensii duble? Facem demersuri la București după aplicarea normelor. Cum cheltuie guvernul bani pe toate prostiile, ar putea plăti și contribuțiile. Suma nu e mare, tocmai pentru a recunoaște munca oamenilor. Circa 40 de milioane de euro este o sumă mare? Minerii trebuie să meargă să se trateze, ar fi o recunoaștere a muncii lor. Asta este o sumă de nimic”, a spus Eugen Iovan, la Radio Infinit.    

Radu Miruță, deputat USR Gorj, a spus că doar pentru cei 3.600 de salariați ai CE Oltenia care îndeplinesc condițiile de pensionare în acest an suma este de 35 de milioane de euro pentru trei ani.

Până când cineva o să comunice date oficiale și până când vor apărea normele metodologice de aplicare a legii, minerii și energeticienii rămân cu întrebări legate de cuantumul pensiei, dacă solicită să plece acasă la 52 de ani.

Vizualizări: 4,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: