Jiul Rovinari are boxeri de viitor și o vitrină plină de medalii

Jiul Rovinari se poate lăuda cu singura medalie a României la Campionatele Europene din Muntenegru. O secție de box relativ tânără a adus o mulțime de trofee şi medalii clubului din Rovinari iar primarul Robert Filip i-a recompensat pe cei mai buni performeri.

Primarul orașului Rovinari are cu ce se mândri și la capitolul sport, și chiar se poate lăuda cu performanțe mai mari decât ale unor cluburi cu tradiție dar și cu bugete impresionante. Robert Filip s-a declarat încântat și extrem de onorat ca la sfârșitul săptămânii trecute să îi invite, la Primăria orașului Rovinari, pe doi dintre cei mai valoroși și promițători sportivi pe care îi are România în acest moment. Rezultatele acestora sunt de nivel național și internațional și vorbesc de la sine, la fel ca și vitrina de trofee și medalii aflată la loc de cinste la Rovinari. Este vorba în acest caz de Andrei Musteț și Ianis Diaconu, doi dintre talentații sportivi legitimați la secția de box a  Clubul Sportiv Jiul Rovinari 2016. Anul acesta, cei doi sportivi au reprezentat cu cinste la mai multe competinții la nivel național și international clubul dar și orașul Rovinari, oraș ajuns deja un reper important pe harta boxului românesc. Pugiliștii au reușit rezultate excelente la Campionatul Mondial din Polonia și Campionatul European de Tineret din Muntenegru. La ultima competiție, desfășurată la Budva - Muntenegru, Andrei Musteț a reușit să câștige medalia de bronz, fiind singurul sportiv din lotul României care a reușit să obțină o medalie, ceea ce spune multe despre implicarea în acest sport a orașului Rovinari și, bineînțeles, despre munca și talentul sportivului. “Vitrina cu trofee a CS Jiul Rovinari 2016 s-a îmbogățit cu încă o medalie. Cu această ocazie, i-am înmânat tânărului Andrei Musteți o diplomă și o plachetă omagială în semn de recunoștință pentru rezultatele obținute, dar și promisiunea că, în scurt timp, cu sprijinul Consiliului Local al Orașului Rovinari, să îi acordăm un substanțial premiu în bani.  Totodată, am făcut promisiunea că noi, ca autoritate, vom depune toate eforturile pentru ca acest club sportiv să beneficieze în continuare de o mai mare susținere financiară. Nu e de neglijat faptul că marile cluburi din țară, cu bugete de zeci de ori mai mari, nu au reușit performanțele înregistrate de sportivii rovinăreni, ceea ce denotă o dăruire și o disciplină sportivă ieșită din comun a băieților noștri”, a spus primarul din Rovinari care a remarcat și faptul că sportivii au susținut anul acesta și examenul de bacalaureat pe care l-au promovat cu bine.

Un merit important pentru aceste performanțe și pentru parcursul sportiv al celor doi pugiliști îl are antrenorul Marius Nicu, felicitat și acesta de edil, dar şi condiţiile de care sportivii dispun la Rovinari unde s-a investit continuu în sport în ultimii ani.

Galerie foto




Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: