Jucători suspendaţi 16 etape, arbitrul 8 etape!

Sancţiuni dure aplicate aseară de comisia de disciplină a AJF Gorj, după un scandal la un meci de Liga a IV-a în Gorj. Meciul echipelor din Bustuchin şi Târgu Cărbuneşti a fost prelungit de arbitrul Trocan cu 10 minute, deşi anunţase cinci minute de prelungire. Trocan a lăsat meciul să continue până când oaspeţii au preluat conducerea. Jucătorii echipei gazdă au sărit să-l bată pe arbitru. Comisia de disciplină a decis aseară ca doi jucători de la Petrolul Bustuchin să fie suspendaţi pentru 16 etape, arbitrul Trocan pentru opt etape, iar observatorul de joc şase etape. Cei din Bustuchin au şi terenul suspendat trei etape.

Este haos în fotbalul de liga a IV-a. Terenuri de fotbal jalnice, jucători trecuţi de 45 de ani, arbitri corupţi, cam aşa ar descrie mai mulţi primari gorjeni fotbalul dintre echipele mici. După ce viceprimarul de la Bustuchin, Gheorghe Stoenescu, a fost suspendat pentru că a înjurat un arbitru, un alt scandal a avut loc în urmă cu două săptămâni între echipa de la Bustuchin şi omul care a arbitrat meciul cu Târgu Cărbuneşti. Primarul Ion Ciocea a înregistrat tot meciul şi poate demonstra frauda. ”Am tras un semnal de alarmă, problema a fost că un arbitru pe care noi îl plătim a arătat 5 minute, dar a prelungit zece minute, a fost viciere de rezultat, era 2-2 şi a mers cu prelungirea până la 10 minute până când a dat Gilortul Târgu Cărbuneşti gol. Nu se poate, noi cheltuim şi din banii publici ca să ducem nişte tineri să-i vadă cineva şi în loc să facem o competiţie din care să câştigăm, facem o competiţie pentru cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. A fost clar un arbitru vândut. Eu am tot filmul meciului pentru că eu am camere pe stadion şi este vizibil. Nu se mai poate cu aceşti oameni. Noi am cerut competiţie, dar şi în fotbal este ca în politică, sunt numai grupuri şi grupuleţe şi este dureros, mai ales pentru copii”, a spus primarul Ion Ciocea.

Jucători peste 45 de ani

În plus, primarul Ciocea atrage atenţia că multe localităţi au echipe la care joacă ”tineri” peste 45 de ani care nu joacă fotbal, ci cotonogesc adversarii. ”Nu sunt terenuri de fotbal, nu sunt închise, joci pe arătură, te doare capul când vezi. Eu am, pentru că pe mine mă preocupă. Echipa de la Bustuchin este formată din 10 copii sub 23 de ani, 5 sub 20 de ani şi doar vreo patru peste 25 de ani. Am jucat la Hurezani unde mulţi jucători aveau peste 45 de ani, se pun patru cinci din ăia pe tine şi numai cu tocatul o ţin. Ce să mai joace copiii ăia, mai poţi să joci fotbal? Eu sunt supărat pe Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi le-am spus de multe ori, să facem competiţie nu să venim cu jucători dublu legitimaţi, cu jucători peste 45 de ani. Sunt copii care se duc să joace în deplasări şi îi rup ăştia piciorul, dar nimeni nu ia măsuri”, a spus primarul Ion Ciocea.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: