Primăria Târgu Jiu, cu poprire pe conturi. Romanescu: Va fi un prejudiciu

Primăria Târgu Jiu riscă să se trezească, în curând, cu conturile blocate. Clubul Pandurii vrea să fie pusă în aplicare hotărârea prin care a câștigat aproape trei milioane de lei de la Consiliul Local, bani pe care ar fi trebuit să-i primească drept cotizații până în 2017. De partea cealaltă, primarul Marcel Romanescu avertizează că va folosi toate căile de atac pentru evitarea executării. Dacă va fi nevoit să achite această sumă, edilul vrea să recupereze banii de la cei care au greșit în această speță.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că, deja, Finanțele Publice au anunțat că vor pune poprire pe conturile primăriei. Edilul a subliniat că ar trebui pusă poprire pe conturile Consiliului Local, așa cum scrie în hotărârea judecătorească, pentru că nu Primăria Târgu Jiu a fost acționar la Clubul Pandurii. “Se folosesc formele de executare. Finanțele Publice au trimis o adresă prin care solicită poprirea pe conturile Primăriei Târgu Jiu, nu pe ale Consiliului Local, așa cum spune hotărârea judecătorească. Noi le-am adus la cunoștință și executorului, și celor de la ANAF, faptul că acum conturile sunt înregistrate pe Primăria Târgu Jiu. Vom folosi toate căile de atac pentru formele de executare, tot ce avem la îndemână”, a declarat edilul, la Radio Infinit.

În total, clubul de fotbal a câștigat în instanță 2,7 milioane de lei de la Consiliul Local. Dacă va fi nevoit să achite acești bani, primarul susține că nu este exclus să se îndrepte împotriva celor care au greșit ca să poată recupera prejudiciul. „Dacă vom fi puși să achităm aceste sume, de către o instanță de judecată, e clar că vom încerca să recuperăm acest prejudiciu. Pentru noi, va fi un prejudiciu. În afară de posibilul prejudiciu de imagine care nu poate fi calculat, vorbim de un prejudiciu în bugetul municipiului. E un moment foarte dificil”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Primăria are în plan să identifice persoanele care se fac vinovate pentru acest prejudiciu și apoi să treacă la recuperarea acestor sume.

În total, Clubul Pandurii are o hotărâre judecătorească prin care trebuie să obțină de la asociați circa patru milioane de euro. Decizia a fost dată de Înalta Curte și vizează cotizațiile pe care asociații nu le-au plătit clubului de fotbal în perioada 2014 – 2017.

Vizualizări: 2,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: