Continuă reținerile în dosarul “Ydail 2”. Funcționari din Consiliul Județean, în arest!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au reținut joi pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice. Este vorba de doi funcționari din Consiliul Județean Gorj, susțin surse.

Este vorba de dosarul în care trei oameni de afaceri au fost reținuți pentru 24 de ore la sfârșitul lunii martie, fiind vorba de administratorii firmelor care au fost în asocierea condusă de Ydail Construct și care au avut contractul pentru întreținerea drumurilor județene pe perioada 2015 - 2019.

IPJ Gorj a anunțat reținerea celor doi funcționari. “Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în calitatea de membri în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren. Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire”, a transmis joi IPJ Gorj.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit comunicatului dat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj la reținerea celor trei oameni de afaceri, cele trei firme ar fi comunicat date false cu privire la deținerea utilajelor necesare lucrărilor de deszăpezire, precum și date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat. Astfel, contractul cu o valoare de 157.107.128 lei, fără TVA, ar fi fost obținut pe nedrept, iar asocierea de firme ar fi încasat necuvenit suma de 359.132 lei, pentru că în iarna 2016/2017 nu ar prea fi nins, dar asocierea ar fi încasat bani pe orele de așteptare, pentru utilaje pe care nu le deținea efectiv.

Firma Ydail Construct a emis două comunicate de presă de la prima reținere în dosar, acuzând procurorul de caz de hărțuire. Parchetul a reacționat, arătând că procurorului i-au fost repartizate mai multe dosare legate de această firmă în ultimii ani, dar că parte dintre ele s-au finalizat cu trimitere în judecată.

Vizualizări: 7,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: