Achitare pentru un primar din Gorj

Veste bună pentru primarul din comuna gorjeană Padeș, Mihăiță Troacă. Tribunalul Gorj l-a achitat miercuri într-un dosar instrumentat acum patru ani de DNA, în care mai multe persoane erau acuzate că au luat subvenții de la APIA pentru suprafețe de teren pentru care aveau acte false.

“Achită inculpatul Troacă Mihăiță Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (...) 12 acte materiale”, este decizia Tribunalului Gorj, care poate fi apelată în zece zile.

Zece din cei 11 inculpați au fost achitați. Dosarul s-a referit la faptul că anumite persoane au depus documente false la APIA, pentru a obține subvenții în cadrul măsurii privind pajiștile alpine, pe suprafețe de teren de 96,25 hectare pe care nu le dețineau în realitate. (A.A.)

Vizualizări: 2,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: