Juniorii de la Pandurii vor plăti să se antreneze pe propriul teren

Terenul sintetic de la Târgu Jiu, realizat din bani de la UEFA pentru Centrul de Copii şi Juniori al celor de la Pandurii, este oferit de primărie şi celeilalte echipe din oraş, ACS Viitorul. Primăria va impune tarife pentru ca juniorii celor două echipe să se poată pregăti pe terenurile de antrenament.

Terenurile amenajate de clubul Pandurii Târgu Jiu pentru antrenamente, inclusiv terenul sintetic, realizat din fonduri acordate de UEFA în urma performanţelor echipei Pandurii, vor fi oferite de Primăria Târgu Jiu şi echipelor lui Nicolae Sarcină, pe sume modice. Paradoxal este faptul că, chiar dacă clubul Pandurii a investit sume foarte mari în amenajarea şi întreţinerea acestor terenuri, începând cu anul 2005, când cele două terenuri erau inexistente, fiind în paragină, acum cei de la Pandurii vor fi obligaţi de primărie să plătească pentru a se antrena în baza sportivă pe care au îngrijit-o şi amenajat-o.

Primăria anunţă oficial că reduce taxele pe care le plătesc cele două cluburi de fotbal, Pandurii și Viitorul, pentru folosirea celor două terenuri de lângă stadion, motivând faptul că ambele cluburi se confruntă cu probleme financiare în privința finanțării grupelor de copii și juniori.

Motivarea sumelor modice anunţate, 15 lei ora pe perioada de vară şi 30 de lei ora pe perioada de iarnă, nu pare însă a se justifica deloc. Primăria a anunţat că acestea s-ar percepe pentru utilităţi, respectiv „iluminat, alimentarea cu apă și folosirea unui vestiar”, dar terenul pe care se antrenează juniorii este cel sintetic şi nu se foloseşte apă pentru a fi udat, iar primăria nu are vestiare amenajate în zonă, singurul vestiar fiind al celor de la Pandurii din clădirea proprie, amenajat în clădirea centrului de Copii şi Juniori.  

Părinţii copiilor care se pregătesc pe terenul sintetic sunt revoltaţi şi au ameninţat încă de săptămâna trecută că vor ieşi în stradă cu copiii. Aceştia spun că, pentru că juniorii ambelor cluburi sunt majoritatea din Târgu Jiu sau din judeţ, primăria ar putea lăsa aceşti copii să se pregătească gratis, la fel cum se pregătesc cei de la CSM Târgu Jiu la Sala Sporturilor, acolo unde se folosesc atât vestiarele, cât şi apa caldă, încălzirea sălii şi iluminat, inclusiv pe timp de zi.

Vizualizări: 1,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: