La 60 de ani, blamează clasa politică prin poezie

Un bărbat de 60 de ani din Târgu Jiu îşi ocupă timpul scriind poezii satirice despre clasa politică din România dar şi despre nivelul de trai al românilor. Pasionat de poezie încă de pe băncile şcolii generale, Vasile Popescu, a scris până în prezent peste 130 de poezii, cea mai lungă având 25 de strofe. Bărbatul, tipograf de meserie, a avut întotdeauna o pasiune pentru litere.

Născut la Arcani în 1952, Vasile Popescu, a început să scrie poezie la vârsta de 13 ani. Îşi aminteşte şi astăzi tema primei poezii. „Primele poezii le-am scris inspirându-mă din comuna mea, oamenii de acolo. Îmi aduc aminte că prima poezie a fost despre un băiat de la mine din clasă care în loc să înveţe se plimba toată ziua pe bicicletă deşi avea potenţial. Profesorii au admirat talentul meu şi am început să scriu de atunci poezii satirice pentru gazeta de perete de la şcoală”, a mărturisit bărbatul.

Televizorul, izvor de inspiraţie

După terminarea şcolii, şi având deja în spate o experienţă literară, bărbatul s-a angajat ca tipograf, meserie de pe urma căreia a ieşit la pensie. În felul acesta, pasiunea pentru litere a fost păstrată mereu vie. „De meserie sunt tipograf dar am avut contact şi cu presa din Gorj. Am scris o perioadă la Gazeta Gorjului şi am şi publicat câteva poezii în diverse cotidiene. Când am început să scriu despre clasa politică m-a ajutat foarte mult televizorul. Aici vedeam tot felul de discuţii politice şi apoi mă apucam să scriu ce nu îmi convenea, a precizat poetul.

Pasionat de automobilism

Cu peste zeci de poezii publicate şi alte câteva zeci nepublicate, bărbatul, pensionar acum, scrie şi astăzi cel puţin o poezie pe zi. „Sunt bolnav dacă nu scriu cel puţin o poezie pe zi, asta e pasiunea mea. De multe ori soţia mă ceartă că zice că nu fac nimic cu ele dar asta îmi place să fac. Când nu voi mai fi aş vrea să le las pe toate cuiva care are poate şansa să le publice într-un volum. După poezie, a doua mare pasiune este automobilismul. Îmi plac maşinile, îmi place adrenalina chiar şi la vârsta asta”, a spus Vasile Popescu.

TIMP

Bărbatul scrie în medie o poezie în două ore, depinde doar de complexitate şi de numărul de strofe. „Am o poezie despre politicienii ţării de 25 de strofe, am scris-o în trei ore dar am altele scrise în zece minute. Cum am o idee cum o aştern pe hârtie. Am trimis din poezii şi domnului Becali şi mai trimit şi astăzi spre publicare la diferite gazete din judeţ şi nu numai”, a spus bărbatul.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: