La CE Tuceni fierul se fură, se vinde, se dă degeaba primarilor PDL

Trei persoane au petrecut 24 de ore in arest pentru că au furat 15 tone de fier vechi de la Complexul Energetic Turceni. Cu ajutorul unui angajat al complexului, doi craioveni au reuşit să sustragă fier pe care urmau să-l comercializeze la o firmă din judeţul Dolj. Nu au putut să-şi ducă planul la bun sfârşit pentru că pe fir au intrat poliţiştii de Investigarea Fraudelor. Imediat după acest furt, pe surse s-a răspândit ştirea că că de fapt fierul vechi ajungea la primarii PDL. Doi primari au confirmat că au luat fier vechi de la complexuri, dar cu bani.

Furtul de fier vechi de la Complexul Energetic Turceni a fost depistat în urma unui control în trafic, când a fost verificat un autotractor care transporta către o societate comercială din judeţul Dolj fier vechi. Cantitatea de fier transportată era de peste 23 de tone, iar transportatorul avea documente de provenienţă numai pe aproximativ şapte tone.

Pe fir au intrat poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor care în urma cercetărilor au stabilit că cele 16 tone de fier vechi au fost sustrase de la Complexul Energetic Turceni de doi doljeni. Aceştia au fost ajutaţi chiar de un angajat al complexului. Pentru a scăpa de răspundere, cei doi craioveni au contat pe un bărbat de 30 de ani din Plopşoru, care a declarat în fals că deşeurile de fier îi aparţin şi provin din dezmembrarea unei remorci. Atât cei doi craioveni cât şi bărbatul din Plopşoru au fost reţinuţi pentru 24 de ore. ”Cantitatea de deşeuri din fier, evaluată la suma de 18.000 lei, a fost indisponibilizată de oamenii legii. Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore a celor trei suspecţi. Cei doi din Craiova sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar bărbatul de la Plopşoru, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. Poliţiştii i-au prezentat pe cei trei suspecţi, cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Magistraţii au decis ca cei trei să fie cercetaţi în stare de libertate pentru că au colaborat cu organele de cercetare, şi-au recunoscut vina, iar prejudicial a fost recuperat. Pe numele lor s-a emis însă interdicţie de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Primarii pedelişti au luat fier cu factură

Surse neoficiale susţin că o parte din fierul vechi sustras de la Complexul Energetic Turceni trebuia să ajungă la primăriile pedeliste. Primarii vizaţi susţin că ei au achiziţionat fier vechi de la Complexul Energetic Turceni şi de la Rovinari, însă pe bază de factură. „Eu am cumpărat fier vechi de la Complexul Energetic Turceni, dar cu factură. Nu ştiu de acest furt şi nu are primăria mea nicio problemă. Eu am luat cu factură şi din nefericire nu am reuşit să o achit. E o factură de 99 de milioane de lei vechi. Am luat fierul vechi înainte de Paşti”, spune Constantin Drăghici.

Şi primarul din Turburea, Ion Bârcă, a achiziţionat fier vechi. „Şi eu am cumpărat fier vechi şi de la Complexul Energetic Turceni şi de la Rovinari. De la complexul Rovinari mi-a venit şi factură. Acum o aştept şi pe cea de la Turceni. Eu tot fierul pe care l-am luat îl am cu factură. De la Turceni am luat înainte de Paşte nişte ţevi să le bag prin comună, prin şanţuri, atunci când au fost ploile alea mari”, spune Bârcă.

Acesta a povestit că un bărbat de 35 de ani din Turburea a primit vizita poliţiştilor. Poliţiştii au făcut percheziţii acasă la Ion Cârcotă, un bărbat de 38 de ani din Turburea, care a fost prins de poliţişti în timp ce transporta fierul vechi sustras de la Complexul Energetic Turceni. „A venit poliţia la Cârcotă, să caute fier vechi. Cred că au fost ceva sesizări. Soţia lui lucra la Complexul Energetic Turceni, magazineră, era la cântar. Au venit să-l verifice pe el pentru că l-au prins cu fierul furat”, spune Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Galerie foto


Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: