Primăria Peştişani, între cămătarul Habitu şi afaceristul Dan Floarea

Primăria localităţii Peştişani a fost atrasă în urmă cu doi într-o capcană din care nu a mai reuşit să scape nici măcar astăzi. Instituţia condusă astăzi de primarul Florin Pavel s-a băgat în gura lupului după ce a ales ca firma cunoscutului om de afaceri Dan Floarea să execute lucrările de construire a campusului şcolar. Cert este că afacerile lui Dan Floarea mergeau foarte prost în aceea perioadă aşa că s-a împrumutat de bani de la Doru Şerban zis Habitu, un alt afacerist din Peştişani, ca să poată începe lucrările. Între timp, Floarea a dat faliment în aproape toate afacerile pe care le deţinea şi i-a lăsat creanţele afaceristului Şerban care, pentru a-şi putea recupera cele câteva zeci de miliarde, a dat în judecată primăria Peştişani.

Astăzi are loc cel de-al doilea termen de judecată între primăria Peştişani şi cunoscutul om de afaceri Doru Şerban cunoscut şi sub denumirea de Habitu. Mărul discordiei este suma de 25 de miliarde, bani pe care Floarea i-a împrumutat cu acte în regulă de la Doru Şerban pentru începerea lucrărilor de execuţie a campusului şcolar din Peştişani.

Potrivit afaceristului Doru Şerban, Floarea i-a făcut o cedare de creanţe după ce firma cu care executa lucrările a intrat în insolvenţă. „Eu nu am treabă cu primăria, eu am treabă cu escrocul de Floarea care m-a înşelat cu 25 de miliarde. Mi-a făcut acte de cedare de creanţe, mi-a făcut sute de promisiuni că o să-mi recuperez banii, mi-a făcut acte false de vânzare-cumpărare pe firmele lui. Dacă ştiam cine este acest şarlatan cine îi mai dădea bani împrumut. Eu am aflat târziu că e plin de datorii şi că e falimentar”, a declarat Doru Şerban, om de afaceri.

Habitu a luat ţeapă

Cert este că, pentru a-şi recupera banii, Şerban s-a văzut obligat să dea în judecată primăria Peştişani deşi mărturiseşte că primarul Florin Pavel i-ar fi promis că îi va înapoia banii imediat ce îi primeşte de la guvern. „Primarul este de bună credinţă, eu nu vreau nici un leu de la primărie, vreau banii mei care i-am dat lui Floarea, să nu creadă lumea că eu vreau banii primăriei. Eu nu am prejudiciat pe nimeni decât că i-am împrumutat bani acestui şarlatan care acum încearcă să mă păcălească şi să nu-mi mai dea banii”, a declarat Doru Şerban.

Omul de afaceri îl mai acuză pe Floarea că ar fi încercat să-i dea ţeapă după ce i-a vândut nişte proprietăţi care erau ipotecate băncilor. „Am acte de vânzare-cumpărare false întocmite de el împreună cu avocata lui, şi ea tot o escroacă, prin care mi-a vândut proprietăţi care nu mai erau ale lui. Mi-a vândut un bloc din Mărgăritarului despre care am aflat ulterior că era băgat în bancă cu el. Omul acesta are datorii de sute de miliarde, a înşelat lumea şi nu-l mai vede nimeni”, a mărturisit Doru Şerban. Primarul Florin Pavel nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere oficial.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: