Dian Popescu, miliardar din afaceri cu primăriile liberale

Primăria Scoarţa, condusă de primarul liberal Aurelian Cotârlău, a cotizat cu şapte miliarde de lei vechi la bunăstarea firmei SC Maserati a preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu. Nu ar fi nicio problemă dacă lucrarea ar fi fost făcută bine şi în condiţiile prevăzute în contract. Dar, stadionul este nefuncţional şi pare o ruină, deşi este în garanţie. Lucrarea a costat cu două miliarde de lei vechi mai mult decât s-a licitat şi a fost executată în 16 luni, nu în 30 de zile, cum era prevăzut în contract.

Stadionul din Scoarţa oferă o imagine dezolantă. Betonul din care sunt făcute tribunele se sfarmă cu mâna, plafonul e căzut din cauza infiltraţiilor, pereţii sunt plini de igrasie şi de crăpături. Foarte multe lucrări, prevăzute în proiect, nu au fost executate, cum ar fi acoperişul, balustradele din aluminiu sau gazonul care este mai degrabă un maidan. Mai mult, stadionul nu are alimentare cu apă, astfel că terenul nu poate fi udat decât cu găleata.

Dian Popescu scapă de liberalii incomozi

Dezvăluirile au fost făcute de viceprimarul comunei Scoarţa, Gheorghe Babalâc, tot liberal, dar căzut în dizgraţia lui Dian Popescu. De săptămâni bune presa vorbeşte despre iminenta demitere a viceprimarului Gheorghe Babalâc de către propriul partid, PNL fiind dispus să cedeze locul PSD.

Un motiv ar putea fi tocmai faptul că Babalâc era preşedintele comisiei de recepţie a lucrărilor făcute la Baza sportivă şi a refuzat să îşi asume plata unei lucrări făcute evident în bătaie de joc. Lucrarea a fost recepţionată de primărie profitând de un concediu de odihnă al viceprimarului, dar Babalâc nu a fost uitat şi riscă să îşi piardă funcţia.

Una s-a licitat, alta s-a încasat

Maserati SRL, firma patronată de liberalul Dian Popescu, a câştigat licitaţia pentru executarea „Bazei sportive multifuncţionale Scoarţa” pe 11 mai 2009, angajându-se să facă lucrarea în 30 de zile şi pentru suma de 502.876 RON. A fost cel mai bun preţ şi cea mai scurtă perioadă de execuţie. Ofertele contracandidaţilor au fost: 616.641 RON şi 2,5 luni firma SC ISIHIA IMPEX, 567.687 RON şi patru luni firma SC Sitorar SRL.

A câştigat Maserati, care a beneficiat apoi de îngăduinţa primarului liberal pentru suplimentarea sumei, primăria decontând în total 703.394,48 RON. Mai mult, recepţia s-a făcut pe 22 septembrie 2010, la un an şi patru luni de la semnarea contractului.

Comisia formată din Sucea Ion Alin, Pânişoară Laurenţiu Claudiu, Dragotă Gheorghe, Banciu Dumitru şi Truşcă Nicolae a semnat recepţia unei lucrări care este deja o ruină înainte de ieşirea din garanţie.

Stadionul este interzis localnicilor, poarta fiind închisă

Baza sportivă din Scoarţa va ieşi din garanţie peste câteva luni, după care deficienţele vor trebui reparate tot din bani publici. Viceprimarul Babalâc susţine că a avut o discuţie cu Dian Popescu, în calitate de constructor, care i-a transmis să nu se mai bage în afacerile lui. Popescu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

„Oricum, garanţia de bună execuţie nu ar fi suficientă pentru repararea dezastrului care este aici. Din păcate, deşi pe hârtie stadionul este gata de anul trecut, până acum nu a fost folosit deloc”, mai spune Babalâc.

Nici localnicii nu văd cu ochi buni investiţia primăriei. Oamenii spun că ar fi preferat să aibă apă sau canalizare, iar drumurile sunt greu circulabile. „Avem stadion, dar e pus lacătul şi nu putem intra. Acum de sărbători ne puteam relaxa şi noi acolo. Am auzit că e dezastru şi de aia îl ţin sub cheie”, a spus un localnic. Primarul Aurelian Cotârlău nu a fost ieri de găsit la primărie.

Galerie foto



Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: