INCREDIBIL! Aleşii locali şi-au aprobat nunţi cu 50% reducere

Gafă de proporţii a consilierilor locali din Turburea. Au emis o hotărâre prin care au adoptat în favoarea lor închirierea unui spaţiu pentru organizarea de evenimente cu reducere de 50% pentru ei şi funcţionarii din cadrul primăriei. Primarul din localitate a considerat ilegală această hotărâre şi a sesizat Prefectura Gorj. Reprezentanţii Guvernului în teritoriu spun că prin această hotărâre se încalcă egalitatea în drepturi a cetăţenilor din comună  şi au solicitat revocarea ei.

Doisprezece consilieri locali din Turburea, din treisprezece câţi numără în total Consiliul local din comună, au adoptat o hotărâre prin care au stabilit taxele practicate pentru închirierea unui spaţiu deţinut de primărie, care urma să fie folosit pentru organizarea de evenimente de către localnici. Pentru cetăţenii din Turburea au stabilit un preţ de 1500 de lei pentru organizarea de nunţi şi 700 de lei pentru organizarea de alte evenimente. Nimic nelalocul lui până acum, doar că au mai stabilit, tot în acea hotărâre, ca toţi consilierii locali dar şi funcţionarii primăriei să plătească pentru închirierea acestui spaţiu doar jumătate din preţ.

Secretarul juridic, băgat în comisia de disciplină

Ion Bîrcă, primarul din localitate, nu a fost de acord cu hotărârea luată de consilierii locali considerând-o ilegală. Ca atare a înştiinţat Prefectura Gorj pentru a lua o măsură în această privinţă. Bîrcă spune că mare parte dintre consilierii care au votat această hotărâre sunt din partidele politice care alcătuiesc alianţa USL şi că au existat anumite interese pentru ca funcţionarii primăriei şi consilierii locali să beneficieze de această reducere. “Eu eram la Bucureşti când s-a dat această hotărâre, nu am fost de acord cu ei. E normal ca toţi cetăţenii să plătească aceeaşi sumă. Useliştii sunt majoritari în consiliu, patru are PSD-ul şi trei PNL-ul. Le-am spus că nu e legal“, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

De asemenea, primarul mai spune că vrea să introducă în Comisia de Disciplină pe secretara comunei, pentru că a semnat această hotărâre şi ca atare îl va înştiinţa pe prefectul de Gorj, Liviu Andrei, despre intenţia sa. “I-am spus şi secretarei şi i-am atras atenţia că semnând acea hotărâre nu face bine. Una dintre facilităţi i se făcea chiar ei şi la un consilier PNL, că se căsătoreşte fata dânsei cu băiatul lui”, a precizat Ion Bârcă.

Prefectura: Consilierii nu au dreptul de a vota în favoarea lor

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au considerat că prin această hotărâre se face discriminare şi mai mult decât atât, consilierii locali nici nu au dreptul de a vota ceva în favoare lor. Ca atare, le-au cerut consilierilor din Turburea revocarea acestei hotărâri. Dacă în termen de 30 de zile consilierii locali din Turburea nu vor revoca această hotărâre, reprezentanţii Prefecturii Gorj vor cere anularea ei în instanţă. “ Am considerat neoportună şi nelegală o astfel de hotărâre, este o discriminare care se face faţă de locuitorii comunei şi potrivit legii 215 consilierii locali nu pot să voteze în favoarea lor unele drepturi băneşti sau patrimoniale în consiliul local. Am solicitat revocarea hotărârii, iar dacă nu vor intra în legalitate ne vom adresa Tribunalului Gorj”, a declarat Liviu Diaconescu, şef serviciu Compartimentul Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: