La Fărcăşeşti se moare pentru pământ

Locuitorii din Fărcăşeşti au mari probleme în a-şi lua titlurile de proprietate pe terenurile moştenite de la bătrâni. Deşi au documente, autorităţile locale îi plimbă pe drumuri şi-i tratează cu indiferenţă. Oamenii povestesc despre cazul unei bătrâne, care a  murit fără să-şi primească pământul. Pentru că primarul Constantin Pârvulescu se descurcă singur să împartă pământurile, a disponibilizat şi topograful.

Oamenii şi-au strâns toate actele necesare, au făcut numeroase drumuri la primărie, au ajuns chiar şi în instanţă şi nu au rezolvat nimic. „Am ajuns şi în instanţă, m-am judecat cu ei şapte ani. Aam făcut rost de toate actele pe care mi le-a cerut primarul ăsta şi degeaba. El nu mai ştie ce e prin comuna asta. A luat de la unii a dat la alţii, în loc să facă actele la fiecare pe pământul lui. E o încurcătură aici cu pământurile pe care nu o mai descâlceşte nimeni şi asta e din cauza primarului ăstuia, care îşi bate joc de noi”, a declarat Ecaterina Băbucea.

Oamenii din Fărcăşeşti au cheltuit bani grei pentru a face rost de documente, însă în posesia pământurilor tot nu au intrat. „Am cheltuit toţi bani din cauza primarului Pîrvulescu şi acum am ajuns să nu mai am un ban de pâine. Şi-a bătut şi îţi bate joc de noi cum vrea. Ne ducem la primărie şi zice că se rezolvă dar nu acum că se grăbeşte să plece la Târgu-Jiu că are şedinţe. Să venim în altă zi şi tot aşa”.

O femeie din Fărcăşeşti a decedat în urmă cu câteva luni din cauza supărărilor. Ea a murit chiar pe terenul ei pentru care se lupta să obţină titlu de proprietate. „Vecina mea a avut pământ de la ai bătrâni aici şi primarul ăsta i-a dat altcuiva titlu de proprietate pe pământul ei. A plimbat-o pe femeie cinci ani pe la Primărie, în fiecare zi. Până la urmă s-a săturat de ea şi o scotea din primărie, îi zicea că miroase urât. Femeia asta a murit pe pământul ei din cauza supărărilor. Ăştia de la primărie o au pe conştiinţă”, mai spune omul.

Angajaţii primăriei ştiu că sunt probleme cu titlurile de proprietate, însă nu au nicio soluţie. „Sunt probleme cu pământurile astea, că toţi vor să aibă titluri de proprietate. Acum am disponibilizat şi topograful. Este greu. Cu pădurile şi pământurile avem numai probleme şi bătăi de cap”, spune o angajată a primăriei.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: