Situaţie disperată la Secţia Psihiatrie a Spitalului din Turceni

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc din Turceni are o capacitatea de 100 de paturi, însă acum sunt internaţi aproximativ 140 de bolnavi. Ca în toate spitalele in Gorj şi aici se înregistrează deficit de personal.

Cei peste 100 de bolnavi sunt trataţi de un singur medic angajat cu jumătate de normă, care trece să-i vadă numai lunea şi vinerea. „Este un medic angajat cu jumătatea de normă, care vine de obicei de două ori pe săptămână, dar a venit şi de mai multe ori atunci când a fost cazul. Când întâmpinăm probleme o sunăm pe doamna doctor şi ne dă indicaţii, care dacă poate, vine dumneaei. Câteodată mai apelăm şi la ajutorul şefei de secţie”, a declarat asistenta Gabriela Miuţ.   

Asistenţii fac cu greu faţă acestei situaţii. „Este greu pentru noi vă daţi seama, doi oameni să avem grijă de 140 de pacienţi Doi asistenţi trebuie să aibă grijă de bolnavii de pe trei paliere. Facem tot posibilul să nu-i lăsăm nesupravegheţi mult timp. E dificil pentru că în unele saloane mai stau şi câte doi în pat. V-am spus noi avem 100 de paturi, iar până vineri de dimineaţă am avut 140 de bolnavi, dar am externat patru”, povesteşte Aurel Duică.  

Nici infirmierii nu sunt suficienţi. Pe fiecare tură sunt numai trei infirmieri care trebuie să facă curăţenie, să schimbe bolnavii şi să pună masa. „Noi suntem numai trei gândiţi-vă că de trei ori pe zi trebuie să punem masa la 140 de bolnavi. Parcă am fi la nuntă, trebuie să facem curăţenie, să le schimbăm paturile, să îi schimbăm, să-i spălăm. Unii nu se pot ridica şi trebuie să le ducem mâncarea la pat. E greu, dar asta este situaţia”, susţine infirmierul Florin Bârsan.

Deşi este deficit de personal, mai mulţi asistenţi medicali au ieşit la pensie. „La patru colegi le-a venit luna aceasta decizia de pensionare şi trebuie să îmi vină şi mie. Un alt asistent a plecat prin transfer şi după ce o să plec si eu mai rămân numai 11 asistenţi cu asistenta şefă cu tot“, a declarat Constanţa Brânaş.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: