Fiul poetului Grigore Vieru caută sponsorizări la Cărbuneşti

Teodor Vieru, fiul regretatului poet de peste Prut, Grigore Vieru, a fost prezent ieri în Gorj unde a vizitat mai toate obiectivele turistice. Vizita acestuia nu a fost însă numai una de plăcere, Teodor Vieru venind în Gorj în special cu scopul de a strânge bani pentru a ridica un monument în memoria tatălui său, la Chişinău.

Fiul poetului Grigore Vieru a fost prezent ieri de dimineaţă la primăria Târgu Cărbuneşti pentru a cere primarului Mihai Mazilu sprijin financiar în vederea ridicării unui monument în municipiul Chişinău. Primăria Târgu Cărbuneşti nu a fost aleasă întâmplător, Grigore Vieru fiind numit în 2003 cetăţean de onoare al acestui oraş. Acesta a fost prezent numai o zi în judeţ însă şi-a făcut timp să viziteze atât muzeul cât şi liceul „Tudor Arghezi” din Cărbuneşti dar şi ansamblul „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. „Mă aflu în Gorj cu ocazia plăcută pentru că am prieteni şi la Cărbuneşti şi la Târgu Jiu şi neplăcută pentru că trebuie să ridicăm un monument la Chişinău şi nu avem sprijin financiar”, a declarat Teodor Vieru.

Medic specialist de profesie, Teodor Vieru este pentru a cincia oară prezent în Gorj însă este pentru prima dată când vine cu acest scop. „De fiecare dată este o plăcere să vin în Gorj, am mai fost de patru ori fiind medic în Ministerul de Interne. Ne-am gândit că la Cărbuneşti vom găsi o mai mare deschidere şi deşi tata este cetăţean de onoare al mai multor oraşe nu voi mai apela la niciuna din motive de jenă“, a mai spus acesta.

Teodor Vieru a precizat şi faptul că a solicitat şi sprijinul autorităţilor din Chişinău însă nu a primit un răspuns favorabil cu atât mai mult cu cât a fost perioada alegerilor şi toţi banii au fost canalizaţi într-acolo. Monumentul pe care vrea să-l închine tatălui său este unul sculptat iar costurile ridicării lui sunt foarte mari. Primarul Mihai Mazilu, încântat de oaspeţii pe care i-a avut ieri la Cărbuneşti, a răspuns favorabil solicitării lui Teodor Vieru şi a promis că va discuta acest lucru în şedinţa de Consiliu Local. „Este o onoare pentru noi să avem un astfel de oaspete cu atât mai mult cu cât tatăl lui, Grigore Vieru, este cetăţean de onoare din 2003. În privinţa sprijinului financiar rămâne de discutat în Consiliu Local, eu voi veni cu o propunere undeva la 500-700 de euro. Nu este o sumă foarte mare dar ştim cu toţii că pic cu pic se umple găleata”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 3,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: