Satul Mierea, izolat din cauza ploii

Locuitorii satului Mierea din Cruşeţ rămân izolaţi ori de câte ori plouă mai puternic. Problemele au început în urmă cu un an când podul care făcea legătura între sat şi restul comunei a fost luat de ape. În această vară autorităţile locale s-au apucat de construcţia unui nou pod, iar locuitorii din Mierea au crezut atunci că problema aceasta se va rezolva. Nu este însă aşa. În prezent lucrările la pod au fost sistate, pentru că autorităţile locale nu au primit banii necesari pentru finalizarea lucrărilor.

În satul Mierea din Comuna Cruşet, locuiesc aproximativ 480 de persoane care se roagă să nu plouă abundent. Autorităţile locale au făcut un improvizat un pod, însă acesta este mereu luat de ape. „Noi am încercat să rezolvăm situaţia aşa cum am putut, în aşa fel încât oamenii din Mierea să nu rămână izolaţi. Nu am reuşit mare lucru, pentru că atunci când plouă aici începe showul. Podul pe care noi l-am făcut e luat de apă, trebuie să face altul. Apa a rupt şi din mal. Cheltuim bani să-l facem şi apa îl ia. Atunci câteva zile până rezolvăm situaţia, oamenii rămân izolaţi”, a declarat Viorel Drăguşin, primar comuna Cruşeţ. 

Sătenii din Mierea şi-au pierdut speranţa că lucrările la noul pod se vor finaliza vreodată şi zilnic se tem că vor veni apele şi vor rămâne izolaţi. „Să ne ferească Dumnezeu de vreun incendiu că ardem ca şobolani aici, pentru că pompierii nu au cum să ajungă. Acum o săptămâna am chemat salvarea să ia pe cineva şi bineînţeles că nu a putut intra în sat că era apa peste podul ăla făcut de primar. L-am dus pe săracul om în pături până la salvare”, a mai povestit săteanul.

Primarul din Cruşeţ, Viorel Drăguşin, susţine că lucrările la pod au fost sistate, pentru că din cele 22 de miliarde de lei vechi pe care trebuie să le dea constructorului a achitat numai cinci miliarde. „Noi am început lucrările la acest pod în urmă cu trei patru luni, după o licitaţie la care au participat 14 firme. A câştigat un constructor din judeţul Olt. Această lucrare costă 22 de miliarde de lei vechi şi este realizată în proporţie de 90%. Constructorul a sistat lucrările şi îi dau dreptate pentru că noi nu i-am dat decât cinci miliarde până acum şi nici nu ştiu cât o să mai primesc bani să-i dau restul sumei. Este criză şi nimeni nu munceşte degeaba”, a declarat primarul din Cruşeţ.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: