La greve, în Piaţa Victoriei

Iar s-au spart ăştia cu greva. Ne-au tot ameninţat, până s-au dezumflat de tot şi-au rămas doi-trei nebuni să urle la lună şi premier. Deja mă simt eu frustrat, chit că n-am nici o legătură. Păi, facem grevă sau dansăm pinguini- Rog Guvernul să ia măsuri! Să le taie mai mult din salarii şi pensii, că vreau să văd şi eu un protest serios. Vreau dezordine! Altfel, o să cred că românii nici măcar o anarhie nu mai sunt în stare să organizeze.

Şi ce-i cu ăştia de la Metrorex şi RATB- Ăia nu-s regii autonome, ce treabă au cu bugetarii- Să stea cuminţi cu banii lor, şi-aşa destul de mulţi. Grevă de solidaritate la Metrorex, cică. Mă, voi ce vreţi- Nu cumva mai mulţi bani- N-avem. La muncă, nu la întins mâna prin pieţe!

Ia, cine ar putea să mai facă greve, că m-am enervat- Păi, aşa grevă mică avem- Ia, corporatiştii! Marş la grevă! Nu mai frecaţi solitaire-ul la serviciu toată ziua. Mai staţi şi-n soare, în Piaţa Victoriei. Piaristele, se aude în birourile alea cu geamuri mari şi aer condiţionat- Hai, luaţi-vă nişte tenişi în picioare şi două-trei pancarte şi fuguţa pe stradă, la protest! Pieţarii- Ce staţi mă ca fraierii la tarabe- Hai, închideţi şandramalele şi ieşiţi la semafor, la blocat traficul! Ziariştii- Voi ce scrieţi mă ca şobolanii- Scoateţi nasul din laptopuri şi mergeţi în centru să rupeţi aparatele foto ca rockerii la concerte.

Şi, după ce băgăm toate categoriile sociale în grevă, mai am o idee genială: să intre greviştii în grevă! Asta sigur ne va aduce nişte bani!

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: