Viscol pe Transalpina, zăpadă ca în poveşti la Rânca - VIDEO

Vreme extremă la munte. A fost viscol puternic pe Transalpina, iar, la Rânca, s-a instalat deja iarna. Drumarii sunt în alertă şi au scos deja utilajele pentru deszăpezire în şosea.

La aproape două mii de metri altitudine a bătut vântul cu putere şi a pus la pământ toate indicatoarele rutiere. Drumarii au urcat pe Transalpina şi au încercat să le demonteze ca să nu fie luate de vânt şi distruse. Acestea vor fi remontate în primăvară, după ce va fi deszăpezit cel mai înalt drum din ţară.

„Bate vântul foarte puternic. Cred că are peste 100 de kilometri pe oră. S-a aşternut deja şi zăpadă. Reamintim că Drumul Naţional 67C este închis între Rânca şi Obârşia Lotrului până în primăvară. Noi vom încerca să demontăm toate indicatoarele rutiere. Vor fi refolosite când vom redeschide circulaţia aici”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Şi dacă pe Transalpina a fost vânt puternic, care a viscolit zăpadă, în staţiunea Rânca a început să ningă de miercuri seara. S-a depus un strat de câţiva centimetri de zăpadă. Cabanierii îşi freacă palmele de bucurie şi speră să înceapă cât mai repede sezonul rece la munte. Turiştii abia aşteaptă şi ei iarna. „Abia aştept să vină iarna cu adevărat, să putem schia. Ne place la munte şi venim special pentru zăpadă şi pentru peisajele minunate de aici”, ne-a spus o tânără. „Am venit tocmai de la Constanţa. Mai rămânem câteva zile acum că am văzut că a început să ningă. Sperăm să se şi depună această zăpadă în aşa fel încât să fie de vis zona. Ne place foarte mult şi venim foarte des aici, la Rânca”, ne-a spus un alt turist.

Drumarii au la dispoziţie 11 utilaje cu care vor interveni în zona de munte a judeţului Gorj în această iarnă. La Rânca au şi un stoc de peste 500 de tone de material antiderapant, iar acesta va fi refăcut ori de câte ori va fi nevoie.

Vizualizări: 5,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: