La un pas de moarte lângă căpătâiul mamei decedate

O dublă nenorocire era pe cale să se producă luni seara într-un apartament din Târgu Jiu, după ce o femeie de 59 de ani s-a intoxicat cu monoxid de carbon, în timp ce veghea la căpătâiul mamei sale, moartă de câteva ore. Norocul ei a fost că apucase să îşi anunţe băiatul, aflat la Alba Iulia, despre decesul bătrânei şi acesta a venit relativ la timp pentru a-şi descoperi mama căzută pe jos în stare de inconştienţă.

Pe ambele femei le cheamă Ana Dobrotă, bătrâna având vârsta de 88 de ani. Luni după-amiază ea şi-a dat duhul, nimeni neştiind exact la ce oră s-a întâmplat acest lucru. Fiica ei, de 59 de ani, şi-a sunat fiul, mutat de ani buni în Ardeal, pentru a-i da vestea, după care nu i-a mai răspuns acestuia la telefon. Bărbatul şi-a dat seama, în timp ce venea spre Târgu Jiu că nu poate să fie un lucru bun faptul că nu-i răspunde nimeni la telefon, el fiind convins că atunci când va ajunge la apartament va mai avea parte de un necaz, pentru că ştia că mama lui are probleme cardiace. „Uşa era închisă, eu am ciocănit, am sunat la telefon şi auzeam telefonul cum sună, că am vrut să mă asigur că nu sparg uşa degeaba. Auzeam telefonul înăuntru şi atunci m-am decis să sun la 112”, le-a povestit bărbatul poliţiştilor şi pompierilor care au sosit la faţa locului după ce au primit apelul la numărul de urgenţe.

          Fiul Anei Dobrotă a povestit că a venit cât a putut de repede la Târgu Jiu, pentru el fiind clar faptul că există o problemă atâta timp cât telefonul suna în zadar. „Vorbeam de zeci de ori pe zi şi nu se întâmpla să nu-mi răspundă la telefon. Nu aveam număr de la nimeni din bloc pentru a apela vreun vecin pe care să-l trimit să îmi spună ce se întâmplă. Am venit cât de repede am putut. După ce am sunat la 112 au venit pompierii şi au spart uşa. Pe mine nu m-au lăsat să intru înăuntru pentru că am înţeles că amândouă erau căzute pe jos. Mama era inconştientă şi a luat-o o salvare care a dus-o la spital. După aceea am intrat şi eu şi am văzut un ibric uitat pe aragaz. Ea îmi spuse că se apucă să îşi facă un ceai atunci când am vorbit ultima dată, dar probabil i s-a făcut rău şi nu a mai apucat să îl şi i-a de pe foc. A gaze nu mirosea înăuntru, dar e clar că a fost ceva”, povesteşte bărbatul.

          Rugăciuni de la vecini

          Vestea că bătrâna de 88 de ani a decedat şi lângă ea a mai fost găsită pe jos şi fiica ei de 59 de ani i-a îngrozit pe locatarii blocului din zona Olari. Oamenii le ştiau pe cele două ca fiind două vecine cu care se înţelegeau de minune. „Doamna pe care a luat-o salvarea era cardiacă, avea probleme de sănătate. A venit aici de mai bine de un an pentru a avea grijă de mama dumneaei, care era şi ea cardiacă, fiind femeie în vârstă”, spunea una dintre vecine. „Sperăm să fie bine. Ne rugăm la Dumnezeu pentru sănătatea dumneaei pentru că ea era o femeie foarte bisericoasă şi sperăm să rămână în viaţă. Ne pare rău pentru decesul bătrânei şi sperăm ca măcar dânsa să fie mai bine”, spus şi Cornelia Vizante, o altă locatară a blocului.

Femeia intoxicată cu monoxid de carbon a fost dusă la spital, unde medicii i-au pus un diagnostic destul de optimist pentru starea în care a fost găsită.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: