Accident cu trei TIR-uri cu marfă de contrabandă

Trei TIR-uri şi două autoturisme au fost sâmbătă implicate într-un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Bumbeşti-Piţic. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Interesant este că poliţiştii au descoperit în timpul cercetărilor că cele trei TIR-uri transportau ilegale tone de cereale. Şoferii s-au ales cu dosare penale.

Accidentul a fost unul spectaculos şi a fost produs înaintea unui pod în lucru, care era semnalizat cu semafor. Primul TIR a oprit la culoarea roşie a semaforului, la fel şi autoturismul marca Passat CC, care venea din spate, însă cel de-al doilea TIR nu a mai avut timp să oprească şi a acroşat autoturismul oprit, după care s-a izbit direct în primul TIR staţionat. Nu s-a terminat aici totul, un al treilea TIR a venit din spate, a acroşat un Jeep, de asemenea oprit pe marginea drumului şi s-a oprit în Passatul CC avariat deja de cel de-al doilea TIR. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele materiale produse sunt foarte mari. Două TIR-uri grav avariate, un Passat CC făcut praf şi un alt Jeep la care toată partea stângă a fost ştearsă şi geamurile sparte. „Noi eram opriţi pe dreapta că văzuserăm primul autocamion cum a intrat direct în maşina din faţă şi în TIR, când ne-am trezit cu al treilea TIR care ne-a şters partea stângă şi s-a oprit direct în Passat. Totul s-a petrecut atât de repede că nu-mi dau seama cum s-a întâmplat”, susţine pasagerul din Jeep.

 TIR-iştii au dat de un alt necaz

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au demarat cercetările pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs ambuscada, însă au descoperit şi altceva. Cele trei autocamioane erau încărcate cu grâu. Aceştia veneau de la Timişoara şi aveau ca destinaţie un depozit din Târgu Jiu. Niciunul dintre cei trei şoferi nu aveau licenţă de transport asupra lor şi nici acte de provenienţă a mărfii. Ulterior, după cele întâmplate, şoferii şi-au chemat patronii, care au adus cu ei şi actele de provenienţă a cerealelor, acte, care în mod normal ar fi trebuit să fie la şoferi. Cele trei autocamioane au fost încărcate cu peste 70 de tone de grâu, care acum va rămâne la dispoziţie oamenilor legii până se va finaliza ancheta. Pe fir, între timp a intervenit şi Garda Financiară, care va stabili legalitatea actelor şi documentele care atestă provenienţa cerealelor. Toţi trei şoferii s-au ales cu dosare penale. „În urma cercetărilor efectuate ieri la cele trei autocamioane implicate într-un accident rutier s-a descoperit că pentru cele 70 de tone de cereale pe care le transportau nu deţineau documente de provenienţă a ,mărfii şi nici licenţă de transport. Pe numele celor trei conducători auto au fost întocmite dosare penale şi urmează ca în continuare să se facă cercetări pentru a se stabilii care este provenienţa cerealelor şi mai ales, dacă veneau de la Timişoara spre Târgu Jiu, de ce au venit pe Vâlcea”, susţine şeful poliţiei de la Novaci, Constantin Cir. Atât şoferii autocamioanelor, cât şi patronii lor ajunşi la faţa locului, susţin că deţin acte de provenienţă a mărfii şi licenţă de transport, însă poliţia are ceva cu ei şi vor să le facă rău. „Actele au fost în maşină, iar aseară l-am prins pe unul dintre poliţişti că se urcase la mine în maşină şi căuta pe acolo şi atunci mi-a luat documentele. Ce căuta la mine în maşină-” susţine un şofer indignat că este reţinut prea mult cu declaraţiile.

„Era să ne omoare ţiganii ăia. Nu vă daţi seama că era să fim făcuţi acordeon, prinşi între două TIR-uri, din cauza unora ca ei care merg ca nebunii şi care nu ţin cont de nimic pentru ştiu că sunt cu tirul şi nu au ce păţi”

Pasager Passat

„Eu stau în casa asta, chiar lângă pod. Nu exagerez când va spun că până acum au fost şapte accidente în acelaşi loc, din cauza faptului că drumul nu e bine semnalizat. Dacă ar fi indicatoare care să atenţioneze că urmează pod în lucru şi semafor ar fi altceva. Dar nu sunt şi podul e chiar în curbă de asta se întâmplă atâtea accidente”

Localnic din Bumbeşti Piţic.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: