Adolescent de 17 ani, în comă după un accident

Un tânăr de 17 ani  se zbate acum între viaţă şi moarte  după ce s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii şi a fost lovit în plin de un autoturism. Evenimentul s-a produs pe raza localităţii Hurezani, iar în urma impactului minorul a suferit leziuni grave la cap şi a fost transportat de urgenţă la Craiova. Victima a plecat spre spitalul din Craiova în comă de gradul trei.

Cristian Gogonea are 17 şi învaţă la liceul din Stoina. Se întorcea de la şcoală, în jurul prânzului, cu un microbuz de transport persoane. El a coborât din mijlocul de transport în apropierea casei şi s-a grăbit să treacă strada. Nu s-a asigurat şi a fost lovit în plin de un autoturism care se afla în depăşirea microbuzului care l-a adus pe tânăr de la şcoală. “Stă la câteva case de locul unde a fost lovit de maşină. A coborât din microbuz şi a venit în fugă în mijlocul străzii. L-a lovit cu partea dreaptă. A căzut jos, îi curgea sânge din nas, din gură, din ureche. Era inconştient şi oamenii i-au aprins lumânarea. Şoferul microbuzului care l-a adus acasă a sărit imediat la el să-i acorde primul ajutor până a venit salvarea”, a spus un martor.

La locul faptei a venit şi familia băiatului. Când l-au văzut pe tânăr în mijlocul străzii aproape fără suflare, rudele au încremenit. “Eu auzii o bubuitură şi ieşii repede afară. Când colo era nepotul meu. Nu mai mişca. Părinţii lui au plecat cu el la spital. Mă sună tatăl lui şi îmi spusă că este foarte rău. Nu se ştie dacă mai scapă”, a declarat bunica băiatului.

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj de poliţie care a cercetat cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Din primele cercetări, de vină este tânărul care nu s-a asigurat când a traversat strada. Băiatul a fost transportat la Secţia de Neurochirurgie a spitalului de Urgenţă din Craiova. “Minorul a prezentat leziuni la cap. Noi l-am intubat şi am decis să-l trimitem la neurochirurgie Craiova. Când a plecat de aici era în comă de gradul teri”, a declarat Monica Niţu, medic chirurg la spitalul din Cărbuneşti.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: