Chiulangii căutaţi prin barurile de lângă licee

Poliţiştii şi jandarmii din Târgu Jiu au organizat şi ieri o nouă razie pe la localurile din jurul unităţilor de învăţământ, pentru a-i depista pe elevii care chiulesc de la ore, astfel de acţiuni fiind promovate intens în ultima perioadă, în special după incidentul care a dus la decesul unui elev la Craiova.

Acţiunea a fost una mult mai amplă, pe teren ieşind şi pompieri şi medici sanitar-veterinari, controalele fiind dispuse de prefectul Liviu Andrei, care s-a declarat direct interesat în asigurarea unui climat de linişte şi ordine în unităţile şcolare. Prima locaţie „călcată” de oamenii legii a fost cea din zona Debarcader, la fostul liceul numărul 4, acolo unde 6 elevi stăteau „la o cafea” într-un bar din apropierea liceului. Cu toţii au fost ridicaţi de la mese şi duşi la şcoală, unde profesoarele lor aproape că au început să plângă atunci când au văzut că oamenii legii sunt însoţiţi nu doar de chiulăi, ci şi de jurnalişti. Temerea lor era faţă de directoarea liceului, care nu era în incinta instituţie, dar căreia, cu siguranţă, nu avea să-i pice deloc bine vestea.

În aceeaşi zonă, într-un internet-cafe, în care fumul de ţigară putea fi tăiat cu drujba la ora 10.00, patru elevi se ascunseseră în „office”-ul administratorului. Iniţial, oamenii legii au intrat în local şi totul părea a fi în regulă, până când unul dintre poliţişti a vrut să-şi potolească propria curiozitate şi a intrat în biroul administratorului, unde a dat peste patru minori ce păreau deja a fi sătui de jocuri pe calculator la acea oră. Evident că şi aceştia au fost duşi la şcoală şi daţi pe mâna dascălilor, razia continuând apoi în cealaltă parte a oraşului, la Colegiul Spiru Haret. Două puştoaice blonde care fumau de mama focului le-au spus poliţiştilor că pur şi simplu sunt în pauză şi se relaxează între blocuri, locul unde au fost văzute. Într-un bar au fost descoperiţi alţi minori aflaţi chiar şi cu câte o bere în faţă, în timp ce la o agenţie de pariuri sportive un elev de la Liceul Sportiv punea pe un bilet variantele alese de tatăl său, oamenii legii legitimându-l pentru a vedea dacă trebuia să fie sau nu la ore în acel moment. Acţiuni de acest gen sunt programate şi în zilele următoare, poliţiştii şi jandarmii fiind convinşi că doar aşa vor reuşi să ţină cât de cât sub control chiulul şi fenomenul infracţional din rândul elevilor.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: