La volan fără permis, cu copii în mașină

Un bărbat de 40 de ani din Târgu Jiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drum public a unui vehicul fără a poseda permis de conducere auto.

Fapta s-a petrecut în vara anului 2020, când bărbatul s-a urcat la volanul unei mașini, în care era și o minoră de nouă ani. Acesta a mers la spital, la Târgu Jiu, pentru a-și lua concubina care născuse.

“Pentru a ajunge la această locație a condus autoturismul pe DJ 673 A și DN 67, pe traseul Mătăsari - Ciuperceni - Cîlnic - Telești - Cornești - Bălești - Tg-Jiu”, se arată în rechizitoriu.

Șoferul a fost prins abia la întoarcere, când în mașină erau femeia și cei doi copii. Acesta a declarat că inițial s-a urcat la volan concubina lui, care avea permis, dar la ieșirea din Târgu Jiu au făcut schimb de locuri  întrucât se resimțea după naștere.

Polițiștii au tras mașina pe dreapta la Mătăsari “Inculpatul le-a menționat organelor de poliție că nu are asupra sa permisul de conducere auto, însă are un astfel de act, emis de autoritățile germane, întrucât a locuit în orașul Stuttgart, unde a absolvit cursurile școlii de șoferi amatori. Ulterior, inculpatul a revenit și a menționat că în anul 2018 a absolvit cursurile unei școli de șoferi amatori, organizate de o firmă de naționalitate turcă, însă nu a susținut examenul auto cu organele de poliție germane. Fiind efectuate verificări în bazele de date, de către lucrătorii de poliție, s-a constatat că inculpatul nu poseda permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule în România și nici în Germania”, au constatat anchetatorii. 

Ulterior, bărbatul a recunoscut că a încercat să îi inducă în eroare pe polițiști. Sentința Judecătoriei Motru din 13 ianuarie nu este definitivă.

Vizualizări: 4,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: