Lambu va fi judecat pentru luare de mită

Angajatul Primăriei Ioneşti care la sfârşitul lunii ianuarie a fost prins în flagrant luând 8000 de lei de la denunţătorul său, un om de afaceri din Filiaşi, va fi judecat de luna viitoare pentru luare de mită.

Din datele existente la dosar reiese foarte clar cum bărbatul respectiv a condiţionat întocmirea unui contract şi a actelor contabile necesare pentru o lucrare de 46.000 de lei realizată de firma denunţătorului la biblioteca din Ioneşti. Lambu a fost reţinut pe 25 ianuarie, după ce s-a întâlnit cu denunţătorul său într-un bar, discuţia dintre cei doi fiind înregistrată video şi audio, cu aprobarea Parchetului.

Pe parcursul cercetărilor, a mai fost denunţat un alt funcţionar al Primăriei Ioneşti, Alin Ionuţ Strejanţu, însă acesta a fost scos de sub urmărirea penală, anchetatorii neprobând implicarea sa în faptele de corupţie. Bărbatul nu a participat la discuţiile înregistrate din bar în care Lambu a cerut şi primit cei 8000 de lei marcaţi de poliţişti. Sorin Lambu este acuzat de luare de mită, deşi, în momentul reţinerii sale, declara că "totul este o înscenare pusă la cale de primarul comunei", bărbatul precizînd atunci că nu ceruse şi nu primise de la nimeni vreun ban. Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Gorj pentru a fi judecat.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: