Dublă nenorocire la Borăscu: bunică moartă, nepot spânzurat

Unul dintre cele mai îndepărtate sate ale Gorjului trăieşte de miercuri seara o adevărată dramă după ce o bătrână de acolo şi-a găsit nepotul spânzurat într-una din camerele casei sale. Cu numai câteva ore înainte toată familia petrecuse la ziua mamei vitrege a băiatului, dar seara femeia nu i-a mai permis acestuia să se uite până noaptea târziu la televizor. Puştiul de 16 ani s-a supărat atât de mult încât a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa fără să spună cuiva ceva. Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei, familia pregătindu-se acum pentru o dublă înmormântare. Din păcate, soţii Croitoru nu au suficienţi bani nici măcar pentru o înmormântare, singura lor speranţă rămânând ajutorul de la consăteni şi de la Primărie.

Soţii Croitoru trăiesc în satul Miluta din comuna Borăscu în condiţii modeste, niciunul dintre ei neavând vreo slujbă. Bărbatul s-a recăsătorit după ce soţia i-a murit, Emil, copilul care s-a sinucis acum, provenind din acea căsnicie, din actualul mariaj acesta având trei copii, minori şi ei. Miercuri după-amiază toată familia a petrecut aşa cum a putut ziua de naştere a mamei vitrege a lui Emil, băiatul ocupându-se chiar de pregătirea mesei, alături de bunica sa. Toată lumea a fost fericită până la sfârşitul zilei, când adolescentul s-a decis să meargă la casa bunicii sale, unde stătea de obicei, el făcându-şi planul să vadă şi un film două la televizor. Mama vitregă i-a interzis însă să mai piardă nopţile aiurea, mai ales că la şcoală acesta avea o corigenţă, alături de alte note bune. Supărarea dată de interdicţia de a se uita la televizor pare să fi fost atât de mare încât, fără să spună cuiva, puştiul şi-a pus capăt zilelor.

"Toţi am venit aici şi am petrecut pe zi, el chiar a ajutat cu pregătirea mesei, n-a fost cine ştie ce, dar el a ajutat. Ne-am simţit bine şi apoi el a dat să plece, dar mumă-sa nu i-a mai dat cartela ca să se uite la filme la televizor. Şi maică-mea i-a spus să nu se mai uite la filmele alea urâte care sunt noaptea la televizor că sigur nu-i fac bine. M-a şi întrebat mama dacă facem ceva că se uita Emil numai la porcării la televizor, la filme din alea cu război, cu spânzuraţi, din alea de groază şi de aia i-a luat nevastă-mea cartela. Ce a făcut el apoi nu mai ştie nimeni pentru că nu a spus la nimeni. Ne-a îngrozit pe toţi gestul lui pentru că nu ne aşteptam la aşa ceva", spune Adrian Croitoru, tatăl băiatului.

A apucat doar să mai ţină de lumânare...

La doar 16 ani Emil şi-a pus capăt zilelor de o grindă din casă, în scurt timp luând cu el pe lumea cealaltă şi pe bunica de 71 de ani. Inima bătrânei a cedat atunci când femeia a descoperit trupul nepotului atârnând în ştreang. "Eu stau aici lângă ei şi am venit repede când i-am auzit pe părinţi strigând după ajutor. Îi tot întrebam ce păţiră, ce se întâmplase şi nu-mi spuneau. Când am venit aici la ei în casă ei deja îl trăgeau pe el din camera în care se spânzurase. L-am pus pe un pat, dar n-a mai mişcat, nu mai respira, nu mai făcea nimic. Bunica lui a venit imediat acolo şi cum l-a văzut întins fără suflare pe pat a picat în mijlocul casei şi a mai apucat să strângă odată în mână o lumânare. A închis ochii şi dusă a fost. N-a vorbit, n-a mai spus săraca nimic, vai de ea", spune Maria Bacâtea, mătuşă a tânărului sinucigaş.

Nici bunica şi nici nepotul nu au mai putut fi salvaţi, acum tot satul plângându-le moartea. Poliţiştii care au venit la faţa locului au deschis o anchetă, dar nu au dubii cu privire la cauzele morţii, mai ales că şi lor le-au confirmat părinţii că Emil nu mai avea voie la televizor la orele târzii din noapte, decizie care l-a supărat foarte mult.

Galerie foto




Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: