Le fuge preşul de sub picioare!

Ceea ce  părea că se rupe săptămâna trecută, alianţa PSD plus PD-L, acum pare că a fost reînsăilată cel puţin până pe 15 septembrie când s-a anunţat că-şi va asuma Guvernul răspunderea pentru celebrele trei legi. Şefii celor două partide aflate la putere au stabilit să-l bage pe Boc în Parlament tocmai marţea viitoare când,  Doamne fereşte, s-ar putea să dea peste cele trei ceasuri rele. În condiţiile în care Boc dă de ceasurile rele, atunci în trei zile va avea moţiune de cenzură declanşată de PNL. Adică sfârşitul săptămânii viitoare, vineri mai exact,  ar putea însemna sfârşitul perioadei atât de încurcate gestionată atât de greu de premierul Boc.

Practic dacă moţiunea de cenzură trece în Parlament, atunci Guvernul Boc va fi o simplă amintire care ar însemna printre altele scoaterea PSD de la guvernare. Timpul scurt până la alegerile prezidenţiale n-ar permite formarea unui alt guvern legitim, chiar dacă PD-L, cum se vehiculează, ar „cumpăra” câţiva parlamentari PSD şi şi-ar asigura majoritatea în Parlament. Aşa că, vrem - nu vrem, alegerile vor fi organizate tot de PSD şi PD-L.

Varianta ieşirii de la guvernare a PSD nu e pe placul greilor partidului pentru că acest lucru i-ar exclude de la organizarea alegerilor, organizare de la care ei speră că mai pot ciupi ceva. Despre o remaniere a guvernului nu poate fi vorba pentru că orice guvern care nu va avea în componenţa lui social democraţi nu va trece de Parlament, unde ei au majoritate. Să nu ne mai amăgim şi să ne obişnuim să trăim până la alegeri cu ideea că actuala coaliţie nu se va destrăma, indiferent câte scuipături şi-ar trage!

În timp ce guvernanţii se ceartă ca la uşa cortului, în teritoriu lucrurile au început să se mişte. Din inima Moldovei au venit semne îngrijorătoare pentru PSD şi PNL, care dovedesc că în judeţe nemulţumirile eşaloanelor inferioare sunt multe şi mari. După ce Simirad a anunţat că împreună cu 40 de social democraţi din judeţ a hotărât să-l sprijine pe Băsescu, ultima ştire care a făcut ocolul agenţiilor de presă este că 16 primari de la PNL şi unul de la PNG au hotărât, după modelul Simirad, să-l sprijine pe Băsescu în campania pentru prezidenţiale. Asta înseamnă că mai mult de 15% din comunele judeţului Iaşi şi-au arătat pe faţă disponibilitatea de a-l susţine pe preşedinte în condiţiile în care, se ştie Moldova este patria hrebengiucilor.

Fenomenul de susţinere fără părăsirea partidului de baştină ia amploare în Moldova şi se va rostogoli ca avalanşa spre Muntenia sub privirile năucite ale lui Geoană şi ale lui Crin Antonescu, prea ocupaţi unul cu scandalul din Guvern şi altul cu însurătoarea. Declaraţii de susţinere vor mai fi, unele mult mai răsunătoare decât actualele şi vor avea drept scop năucirea adversarilor PDL nevoiţi să constate că le fuge preşul de sub picioare! Bazându-se pe miticii bucureşteni, cele două partide cărora au început să le fugă membrii marcanţi vor fi nevoite să se întoarcă la origini, la oamenii de jos pe care i-au sacrificat în folosul nesfârşitelor altercaţii dâmboviţene. Să vedem dacă vor pricepe ceva din fenomenul care a început să se contureze!

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: