Lege: Copiii de 12 ani pot fi arestați pentru terorism

Parlamentul israelian a anunțat miercuri că a redus de la 14 la 12 ani vârsta minimă pentru plasarea în detenție a autorului unui act 'terorist' grav, în contextul atacurilor anti-israeliene repetate comise de tineri palestinieni.

Legea a fost adoptată definitiv marți seară în a treia lectură de Parlamentul dominat de majoritatea de dreapta care susține guvernul lui Benjamin Netanyahu.

Textul a fost propus în contextul unei creșteri a numărului atacurilor anti-israeliene ai căror autori sunt de multe ori adolescenți palestinieni.

Această realitate 'impune o abordare mai agresivă', afirmă Parlamentul. 'Puțin contează pentru cei care sunt asasinați cu o lovitură de cuțit în inimă că copilul (autorul faptelor — n.r.) are 12 sau 15 ani', a spus Anat Berko, deputată a partidului de dreapta Likud.

B'Tselem, un ONG israelian care documentează încălcări ale drepturilor omului în teritoriile ocupate, și-a exprimat nemulțumirea față de adoptarea legii. 'Decât să-i trimită în închisoare, Israelul ar face mai bine să-i trimită la școală, unde ar crește în demnitate și libertate, și nu sub regimul de ocupație', a precizat aceasta într-o luare de poziție trimisă AFP. (A.P.)

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: