Legea Pensiilor îi îngrijorează pe minerii din Gorj. „Până în 2023, nu mai pleacă nimeni!”

Minerii se pensionează pe bandă rulantă în această perioadă, dar nu același lucru se va mai întâmpla din toamna anului viitor. Este previziunea pe care o face președintele Federației Naționale Mine Energie, care crede că dacă nu va fi modificată Legea Pensiilor, minerii nu se vor mai putea pensiona până în 2023.

“Nu va mai fi același ritm de a ieși la pensie ca anul acesta. Va scădea. Dacă nu vor fi modificări ale legislației, ne vom trezi, anul viitor, că de la 1 septembrie 2021 până la 1 ianuarie 2023 nu pleacă nimeni sau aproape nimeni. Cam asta înseamnă și este o problemă”, a explicat Dumitru Pîrvulescu.

Acesta a vrut să clarifice și ce va duce la această statistică sumbră. Oamenii vor fi nevoiți să rămână mai mult în câmpul muncii dacă legea care va urma să intre în vigoare în toamna anului viitor nu se va modifica.

„A fost modificată Legea Pensiilor de doamna Olguța Vasilescu. Această lege trebuia să intre etapizat. În special articolul care propunea creșterea punctului de pensie, urmând ca, în integralitate, să intre în vigoare la 1 septembrie 2021. În ce privește foarte mulți colegi din CEO, interesează foarte mult adaosul care se pune la vechime când ești în grupa a doua la condiții deosebite. A existat o modificare prin care pentru fiecare an lucrat în grupa a doua se puneau patru luni. Colegii care aveau 30 de ani în condiții deosebite și 55 de ani se puteau pensiona. Prin legea care va intra în vigoare la 1 septembrie 2021, se modifică substanțial această chestiune și colegii care lucrează în condiții deosebite se pot pensiona după 35 de ani de contribuție, nu după 30, și la 56 de ani și trei luni”, a mai explicat Pîrvulescu, la Tele3.

Vizualizări: 6,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: