Cum vor lucra minerii de sărbători

Minerii nu se vor mai bucura de prea multe zile libere de Crăciun și Revelion, așa cum se întâmpla în alți ani. Ei vor fi liberi doar în prima zi de Crăciun și pe 1 ianuarie. Pe 24, respectiv 31 decembrie, va lucra un singur schimb.

Dacă ar fi fost mai mult cărbune, și zilele libere ar fi fost mai multe, susține sindicalistul Dumitru Pîrvulescu: “Programul e adaptat situației care e în momentul de față. Lipsa cărbunelui, s-au blocat fronturile și abia producem bruma asta de cărbune de acum. Dacă în alți ani se făceau stocuri mai mari în activitatea minieră, au fost și perioade mai lungi când se întrerupea activitatea. În activitatea energetică, nu se întrerupe activitatea”.

Astfel că, în cariere, nu se va lucra deloc pe 25 decembrie și pe 1 ianuarie. „Va fi oprită din 24 de la schimbul doi până pe 26 la schimbul unu. De Revelion, se oprește pe 31 la schimbul unu și se reia pe 2 la schimbul unu. În rest, se lucrează. Asta nu înseamnă că lucrătorii lucrează non-stop. Nu lucrează 28 de zile. E programul carierei”, a mai spus liderul FNME, la Tele3.

Vizualizări: 5,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: