Leleşti: Teste gratuite pentru depistarea cancerului

Femeile din comuna Leleşti pot să beneficieze de teste gratuite pentru depistarea cancerului mamar şi de col uterin. Potrivit primarului din Leleşti, Marian Rotaru, la sediul primăriei este amplasat un tir dotat cu aparatură de ultimă generaţie. „Este vorba de o maşină, un tir care are montat asupra lui aparatură de ultimă generaţie pentru prevenirea cancerului. Este de fapt proiectul unui ONG, scopul fiind acela de a sprijini femeile de la ţară să-şi facă acest tip de investigaţii”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Cabinetul medical mobil va rămâne la Leleşti până pe 7 noiembrie, timp în care femeile pot face testele gratuit în baza unei programări. „Testele sunt gratuite, sunt verificate de medici. Pot testa până la 15 femei la un aparat şi 15 la celălalt aparat pe zi, totul se face pe baza unei programări. Eu, ca primar, le-am facilitat celor din ONG amplasarea în condiţiile potrivite”, a adăugat primarul Rotaru.

ONG-ul de care vorbeşte primarul din Leleşti este de fapt Asociaţia „Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură”, condusă de Mihaela Geoană, soţia politicianului Mircea Geoană. Proiectul privind depistarea precoce a cancerului la sân a fost lansat în urmă cu şapte ani şi anul acesta a ajuns şi în judeţul Gorj.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: