Liberalii au găsit o gaură în buget

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, joi, că din datele Ministerului de Finanţe reiese că există o gaură la buget de 12 miliarde de lei şi că va solicita în Comisia de buget-finanţe a Senatului ca ministrul Eugen Teodorovici să vină şi să ofere explicaţii în legătură cu subiectul. „Voi cere în comisia de buget-finanţe din Senat ca Eugen Teodorovici să vină să explice ce s-a întâmplat cu aceşti bani, unde au dispărut, pentru că, dacă i-a bugetat, ştia clar sursa lor, nu poţi să greşeşti cu aproape 10 miliarde de lei în câteva luni de zile, din septembrie şi până acum”, a anunţat Cîţu.

În cazul în care ministrul Finanţelor nu va veni la comisia de specialitate, PNL are în vedere înfiinţarea unei comisii de anchetă care să ancheteze rectificarea bugetară, potrivit lui Cîţu.

„Dacă nu vrea să vină la comisia de buget finanţe, există varianta unei comisii de anchetă în care cele două comisii buget-finanţe din Senat şi din Camera Deputaţilor să ancheteze rectificarea bugetară, să vedem cum a fost făcută, pe ce cifre, am mai avut o astfel de anchetă la începutul anului 2017. Avem acum o gaură de aproape 20 miliarde care trebuie să fie explicată. Aşteptăm explicaţiile ministrului Teodorovici”, a precizat Cîţu. (A.A.)

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: