Liberalii ne cred proşti?!

Sâmbătă, PNL-ul a încercat o manipulare grosolană, aşa cum nu s-a întâmplat nici măcar în campania electorală. Manipularea lipsită de orice urmă de respect faţă de situaţia în care ne aflăm a fost preluată de televiziunea lui Vântu şi transmisă din oră în oră de parcă ni s-ar fi întâmplat un mare cataclism natural.

Este vorba  de sondajul plătit de PNL, produs de  GSS 2000, o casă de sondaje de care n-a auzit nici dracu’ şi având drept obiectiv decredibilizarea, chiar demonizarea preşedintelui Băsescu. Speculând situaţia în care se află populaţia în perspectiva tăierilor de pensii şi salarii, liberalii s-au lepădat de ultima urmă de bun simţ. Poţi să nu-l placi pe Băsescu sau pe un alt politician, poţi să-ţi doreşti puterea dacă eşti în opoziţie, dar o fărâmă de bun simţ şi respect pentru situaţia tragică în care se află ţara pe care vrei s-o conduci este obligatorie chiar şi pentru Crin Antonescu, a cărui obrăznicie a devenit proverbială.

Pescuitorii în ape tulburi, conduşi de data aceasta de Crin Antonescu, au încercat o adevărată “lovitură de stat”, din fericire doar în plan mediatic, contând pe nemulţumirea, naivitatea si credulitatea unei părţi a populaţiei. Ca şi cum nu guvernarea liberală condusă de Tăriceanu şi şantajată de PSD ne-a adus şi ea  în situaţia actuală. Spre dezamăgirea mea, Antonescu s-a repezit să facă o conferinţă de presă extraordinară demonstrând de această dată că  este doar un personaj cu un discurs bun, dar şi scula cuiva care vrea să-şi bată joc de România!

Sondajul a fost dat publicităţii sâmbătă dimineaţa, când piaţa media este ocupată doar de cele două televiziuni de ştiri ale motanului Felix şi ale neprihănitului Vântu. Au urmat ediţii speciale, din oră in oră, ca si cum s-ar fi produs  o catastrofă în România. Ieşirea lui Crin Antonescu în conferinţa de presă extraordinară pentru a prezenta rezultatele sondajului a fost cireaşa de pe tort. Ca şi cum preocuparea principală a unui preşedinte de partid, în preajma unei ipotetice schimbări de guvern, este aceea de “purtător de cuvânt” a unei case de sondare a opiniei publice. Prezentarea apocaliptică a rezultatelor sondajului a avut efect invers, pentru că nimeni nu s-ar aştepta ca populaţia sau eşantionul pe care s-a făcut sondajul să dea hore de pomană după ce li s-a tăiat şi din salarii şi din pensii.

Concluziile sondajului au fost  prezentate astfel: “Băsescu în ochii românilor: Lider puternic, dar mincinos, arogant şi corupt si chiar dictator”, “incapabil să conducă ţara”, “românii l-ar suspenda pe Băsescu” şi multe mesaje explicite sau subliminale printre care şi mult îndrăgita lor uvertură legată de suspendarea lui Băsescu.

Să profiţi de necazurile populaţiei şi criza economică a ţării pentru a schimba ordinea constituţională este o operaţiune greu de admis şi de înţeles. Deşi nimeni nu are alte soluţii la această nenorocită de criză, liberalii fac tot posibilul, dincolo de lupta politică firească, pentru a pune mâna pe putere, inclusiv pe mandatul prezidenţial, pe uşa din dos, fără alegeri, prin manipularea grosolană a unei societăţi dezbinate şi năucite de lipsurile  economice şi de sacrificiile cerute. 

De ce se întâmplă toate acestea? Simplu! Marţi se va vota moţiunea de cenzură, iar presiunea pe care o pune populaţia pe parlamentari pentru ca aceştia să demită guvernul va face în mintea unora ca preşedintele, împroşcat din toate părţile, să nominalizeze un premier din opoziţie susţinut de PNL şi PDL. Măi, dar proşti ne mai cred unii!

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: