Liberalul Grivei, atac la cumnatul lui Iordache

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei, a anunţat luni la Radio Infinit că pregăteşte plângeri împotriva unui consilier judeţean al PSD, Cosmin Greci, care a fost în adunarea generală a acţionarilor de la IDP, firmă a Consiliului Judeţean Gorj aflată în concurenţă cu Ydail Construct, unde lucra Greci. Cosmin Greci era consilier liberal în mandatul trecut, când s-ar fi produs faptele, dar Grivei spune că abia acum a aflat de incompatibilitate.

Consilierul judeţean liberal Gheorghe Grivei susţine că Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Gorj a fost „falimentată premeditat”. Multe dintre lucrările care erau câştigate în trecut de IDP, cum ar fi cea de întreţinere a drumurilor judeţene, sunt acum executate de Ydail.

Grivei vrea să se cerceteze activitatea lui Cosmin Greci la IDP, câtă vreme acesta este cumnatul lui Ion Iordache, cel care controlează firma Ydail. „În perioada 2012 - 2016, din AGA a făcut parte consilierul Cosmin Greci, care este cumnatul lui Iordache. Ydail este o afacere de familie”, a spus Grivei, care a spus că Greci a fost în conflict de interese.

Întrebat în emisiunea Interviurile Infinit FM dacă în acea vreme Greci nu era la PNL, Grivei a răspuns că „era uselist”, evitând să recunoască faptul că era membru PNL.

Grivei a spus că va sesiza toate instituţiile competente să verifice situaţia. „Am ridicat problema în Consiliul Judeţean, voi face sesizare la toate instituţiile statului român, la ANI, la DNA, pentru că este implicat Consiliul Judeţean. Trebuie făcută lumină în acest caz. Dacă nu se face lumină, vom rămâne în întuneric. Să se constate conflictul de interese şi incompatibilitatea, să se ia măsurile cu persoanele care au încălcat legea. Eu zic că şi cei din Consiliul Judeţean au responsabilităţi”, a spus Grivei în emisiune. „S-a încălcat legea, cei care au încălcat legea trebuie să plătească. Conflictul de interese se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”, a adăugat acesta.

Grivei a spus că în această perioadă lucrează la plângere, pentru că vrea să o argumenteze foarte bine. „Declaraţia de avere şi declaraţie de interese sunt destul de grăitoare. Situaţia este destul de gravă şi vor fi mulţi oameni care vor da cu subsemnatul. Nu doresc nimănui să fie condamnat, dar instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria”, a mai spus Grivei la Infinit.

Deloc întâmplător, anunţul liberalului a venit la câteva zile după ce Ion Iordache a fost numit vicepreşedinte al ALDE Gorj şi mai mulţi primari, inclusiv de la PNL, dau semne că sunt interesaţi de o colaborare cu acesta.

Vizualizări: 1,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: