Libertatea lui Cristea se decide azi

Cererea de arestare preventivă a lui Dumitru Cristea ar putea fi judecată în cursul acestei zile la Judecătoria Târgu Jiu, pe rolul instanţei aflându-se o astfel de solicitare. Pagina de internet a instituţiei are afişat pe rol un dosar înregistrat pe 24 noiembrie şi cu termen de judecată pe 26 noiembrie. Dosarul nu figurează decât cu număr de înregistrare şi cu menţiunea că obiectul său îl constituite infracţiuni de corupţie şi propunerea de arestare preventivă. Singurul dosar care corespunde acestui „profil” este cel în care Direcţia Naţională Anticorupţie, biroul teritorial Tîrgu Jiu, solicită arestarea preventivă a fostului director general al Complexului Energetic Turceni.

Ziua de azi este ultima în care DNA mai are posibilitatea să facă demersurile judiciare legale prin care să ceară în instanţă arestarea preventivă a lui Cristea după ce acesta a fost reţinut anterior pentru o perioadă de 24 de ore. Procurorii anticorupţie nu au reuşit atunci să obţină mandatul de arestare din cauza unor vicii de procedură, vicii care au fost anulate de o instanţă a Tribunalului Gorj. Magistraţii au dispus vinerea trecută rejudecarea cererii DNA, termenul limită fiind de 5 zile de la luarea deciziei. Eventuala judecare a solicitării procurorilor anticorupţie nu îl mai găseşte însă pe Dumitru Cristea în fruntea Complexului Energetic Turceni, acesta demisionând din funcţie.

Fostul director general a precizat că a renunţat la postul de conducere tocmai pentru a demonstra că nu încearcă sub nicio formă să influenţeze mersul anchetei sau probele pe care procurorii le au în dosar, caz în care, în opinia acestuia, cererea DNA de arestare preventivă a sa nu se mai justifică. Ancheta procurorilor anticorupţie vizează 15 persoane din conducerea CE Turceni, acuzate în principal de abuz în funcţie, principalul vizat în acest dosar fiind Dumitru Cristea. Procurorii susţin că acesta a dispus achiziţionarea unui utilaj cu peste 700.000 de lei de la o firmă din Mediaş în condiţiile în care banii au fost daţi pentru un utilaj nou, iar cel achiziţionat era vechi şi a necesitat reparaţii întrucât era nefolositor.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: