Sărbătoarea Florii de Salcâm, duminică la Văgiuleşti

Sfârşitul acestei săptămâni se anunţă unul plin de distracţie şi voie bună la Văgiuleşti. Acolo are loc duminică o sărbătoare câmpenească, organizată de autorităţile locale pentru cetăţeni şi nu numai. Este vorba de „Sărbătoarea florii de salcâm”, la care vor lua parte mai multe ansambluri folclorice din tot judeţul.

Autorităţile locale din Văgiuleşti au pregătit toată săptămâna locaţia din pădurea Zoica unde se vor desfăşura manifestările prilejuite de „Sărbătoarea florii de salcâm”, astfel încât cetăţenii comunei să aibă parte de cele mai bune condiţii duminică, 11 mai, în ziua desfăşurării evenimentului. În ziua cea mare, atmosfera va fi întreţinută de mai multe ansambluri folclorice din judeţ şi nici de această dată nu vor lipsi comercianţii cu mici, bere şi alte produse. „Organizăm această sărbătoare de foarte mulţi ani. Programul artistic începe în jurul orei 13, avem de la Ponoare un ansamblu de dansuri şi jocuri în deschiderea programului. De la orele 14 va fi prezent şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Va mai veni şi ansamblul de jocuri populare „Brâuleţul” de la Motru şi, în încheiere, ansamblul nostru de jocuri populare „Bordeiaşul”. Seara se face horă şi noaptea la 11 avem foc de artificii”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Sărbătoarea a fost numită „floarea salcâmului” deoarece, acolo unde este organizată, există o pădure de salcâm de jur-împrejur. Acolo, în urmă cu câţiva ani, autorităţile locale au montat mese şi bănci din lemn, astfel încât oamenii să poată să petreacă cum se cuvine atunci când vin la această manifestare sau la câte un picnic. „Locul este frumos şi rustic. Sperăm să fie un moment bun de distracţie pentru cetăţeni, mai ales că de 1 Mai, unii nu au putut să meargă la iarbă verde din cauza vremii”, a mai spus primarul.

Administraţia locală din Văgiuleşti a alocat anul acesta suma de 10 mii lei pentru organizarea sărbătorii câmpeneşti.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: