Singurul comerciant din singura piaţă a oraşului Bumbeşti Jiu

Micii producători agricoli ar putea alege să-şi vândă marfa în Piaţa Agroalimentară din Bumbeşti Jiu. Aşa a făcut ieri Mădălina Lascu din Stăneşti, care în 2-3 ore a vândut tot. Nu pentru că ar fi avut vreo mega ofertă la produsele comercializate, ci pentru că era singurul comerciant prezent cu produse în piaţă. Produsele lactatele pe care le avea spre comercializare s-au vândut „ca pâinea caldă” , dat fiind faptul că cei care veneau să cumpere nu aveau alte opţiuni. La mijlocul zilei, femeia epuizase deja întreaga marfă, după care a plecat liniştită şi satisfăcută spre casă.

Mădălina Lascu din Stăneşti, în vârstă de 34 de ani, a fost ieri singurul comerciant prezent cu produse în Piaţa Agroalimentară din Bumbeşti Jiu. Restul tarabelor erau goale. Femeia a venit la piaţă cu lapte, brânză şi ouă, toate din gospodăria proprie. Nu i-a fost greu să-şi vândă marfa în contextul în care nu avea competitori. Femeia spune că a devenit deja o regulă ca în timpul săptămânii să fie mai mereu singurul comerciant din piaţă. „Sunt singura. Aşa este în timpul săptămânii, duminica sunt mai mulţi. Nu este o piaţă în care să vină mulţi comercianţi ca în alte zone. Oamenii cumpără pentru că am marfă produsă  de noi, acasă. Am şi vaci, şi oi, circa 100 şi ceva, din asta trăim. Scoatem bani, dar trebuie să stăm în piaţă ca să se şi vândă. Kilogramul de brânză îl dau cu 13 lei, sticla de lapte de 2 litri o vând cu 5 lei”, a spus Mădălina Lascu.

Cert este că, în astfel de condiţii, în care nu prea sunt comercianţi, autorităţile locale nu fac mari încasări la bugetul local de pe urma meselor din piaţă. Paradoxul este că „prin piaţă” se zvoneşte că administraţia locală din Bumbeşti Jiu vrea să mai amenajeze o nouă piaţă în care comercianţii să-şi vândă produsele.

Cumpărătorii, mulţumiţi de puţinele produse

Nu puţin sunt cei care ieri au cumpărat produsele Mădălinei Lascu. Inclusiv un bărbat din Prahova care se afla în trecere prin zonă a oprit maşina pentru a cumpăra brânză din piaţă. Evident, a avut o singură opţiune, însă s-a arătat mulţumit de marfa achiziţionată. „Eram în trecere pe aici. Am rămas uimiţi când am văzut că este o singură persoană cu produse în toată piaţa. Am luat un kilogram de brânză. Este foarte bună, am testat-o înainte”, a spus acesta.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: