Liceeni din Gorj, premiaţi pentru creaţii literate

Asociaţia Taberna a premiat ieri liceenii din Oltenia câştigători ai primei ediţii a Concursului de creaţie literară Velivolantis. Printre câştigători sunt şi elevi din Gorj, mai exact din Motru şi Novaci.

Festivitatea a avut loc în Sala „Nicolae Romanescu” a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, premiile fiind înmânate, din partea asociaţiei, de Cornel Mihai Ungureanu şi Marius Dobrin. „Ne bucurăm că avem laureaţi din toate judeţele Olteniei. Jurizarea a fost dificilă, la proză pentru că am primit neaşteptat de multe fragmente de roman, unele chiar de peste 50 de pagini, iar la poezie din cauza nivelului ridicat al câtorva poeţi înscrişi în concurs. Ne-a fost foarte greu să alegem, am apelat şi la poeţi şi critici: Nicolae Coande, Ionel Ciupureanu, Gabriela Gheorghişor şi Xenia Karo, care să ne ajute să-i departajăm pe primii clasaţi, dar, în cele din urmă, tot am fost nevoiţi să dăm câte două premii I şi, respectiv, II”, a spus Cornel Mihai Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Taberna. „Aş vrea să mulţumesc câtorva cadre didactice, în afara celor care i-au îndrumat pe câştigători: Mihai Boşogea-Tudor şi Sorina Tiugan de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, Cristina Goanţă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Ica emilia Udrişte, Otilia Giurcă şi Iuliana Firu de la Liceul Teoretic Novaci, de unde, de altfel, am primit cele mai multe lucrări. Îi felicităm pe câştigători şi îi aşteptăm şi pe ei şi pe alţi liceeni la ediţia de anul viitor a Concursului Velivolantis”, a declarat Marius Dobrin, vicepreşedintele Asociaţiei Taberna.

Primii trei clasaţi la fiecare secţiune au primit câte 300, 200 şi, respectiv, 100 de lei, iar tinerele care au fost pe primul loc la poezie vor petrece, în vacanţa de iarnă, o zi cu Simona Popescu, în timp ce liceanul câştigător la proză îl va întâlni pe T. O. Bobe.

Iată lista completă a câştigătorilor la cele două secţiuni:

Poezie

locul 1:

Roxana Ştiubei, Colegiul Naţional "Ştefan Velovan" Craiova, clasa a X-a C -  Profesor îndrumător Claudia Drăghici

Maria Camelia Niţă - Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" Drăgăşani, clasa a X-a, profesor îndrumător Alina Drăguşin.

locul 2:

Xenia Negrescu, Liceul Teoretic "Traian Lalescu" Orşova, clasa a XII-a B

Diana Maria Boghiu, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, clasa a X-a E – Profesor îndrumător Carmen Laibăr

locul 3:

Violeta Voicu, Colegiul Naţional "Ştefan Velovan" Craiova, clasa a X-a H – Profesor îndrumător Mariana Didu.

Menţiune:

Mihaela Alexandra Constantinescu, Colegiul Naţional "George Coşbuc" Motru, clasa a X-a

Gabriela Mihaela Mitoaica, Colegiul Naţional "Carol I" Craiova, clasa a X-a A

Proză

Alexandru Dumitru, Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal, clasa a X-a. Profesor îndrumător Mihaela Neacşu.

Ioana Claudia Soos, Grupul Şcolar "Brătianu" Drăgăşani. Profesor îndrumător Ecaterina Bălan.

Mălina Dinu, Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" Drăgăşani, clasa a X-a. Profesor îndrumător Alina Drăguşin.

Baică Diana Alexandra, Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Craiova, clasa a X-a. Profesor îndrumător Ileana Trincă.

Menţiuni:

Elena Flondor si Diana Dafinescu de la Liceul Teoretic Novaci, ambele eleve în clasa a IX-a. Profesor îndrumător Mădălina Popica

Simona Tutunea si Cristina Violeta Bogdan, ambele de la Colegiul Naţional "Radu Greceanu" din Slatina – Profesor îndrumător Mirela Moraru.

Bettina Plescha, Liceul Teoretic "Traian Lalescu" Orşova, clasa a XII-a D

Maria Camelia Niţă, Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" Drăgăşani, clasa a X-a, câştigătoare şi la poezie. Profesor îndrumător Alina Drăguşin.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: