Liceenii din Gorj participă la un concurs pe teme oncologice

Liceenii din Târgu Jiu vor participa la un concurs pe teme anti-cancer. Campania este susţinută de o asociaţie de oncologie. Reprezentanţii organizaţiei vor distribui pliante în şcoli şi materiale video pentru ca elevii să aibă acces la informaţiile privind bolile cancerigene la care sunt expuşi. 

Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana” desfăşoară o campanie de informare cu privire la trei tipuri de cancer, campanie care se va desfăşura sub forma unui concurs. Competiţia va avea loc între liceele din Târgu Jiu, pe teme de educaţie sanitară privind cancerul genital, mamar şi pulmonar, comportamentul care predispune la cancer, dar şi cel care evită apariţia bolilor canceroase.” Este un concurs pe teme sanitare care se va desfăşura în liceele din Târgu Jiu, intenţionam ca la anul să desfăşurăm astfel de acţiuni în tot judeţul. Fiecare elev din licee va primi materiale despre cele 3 tipuri de cancer, în special despre factorii de risc şi cum pot să evite”, a declarat  Bogdana Costoiu, preşedinte Asociaţia de Oncologie „Sfânta Ana”.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, care a convocat directorii tuturor liceelor din Târgu Jiu la discuţii pe această temă. Directorii instituţiilor de învăţământ preuniversitar susţin acţiunea asociaţiei şi consideră că este o idee bună ca elevii să fie informaţi cu privire la acest tip de boli. “Este binevenit acest concurs pentru că implică o masă mare de elevi. Este important ca elevii să conştientizeze bolile care se expun atunci când fumează de exemplu. Am mai prins elevi fumând în spatele şcolii, mai nou fumează prin scările blocurilor din apropiere. Sper ca acest concurs să îi stimuleze şi să îi facă să realizeze bolile la care se expun”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu. 

Concursul se va desfăşura în luna aprilie, data exactă o stabileşte fiecare liceu în parte, dar nu mai târziu de 19 aprilie. Competiţia finală avea loc pe data de 25 aprilie, când va fi organizată faza pe municipiu şi la care vor participa câte 5 elevi din fiecare liceu.

PREMII

Câştigătorii concursului vor fi premiaţi cu articole de îmbrăcăminte şi de birotică , poate chiar şi bani.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: